kaannevk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar, belirttiğiniz hususlar ve açıklamalar için teşekkürler. Elinize sağlık. Ancak burada konu sahibinin sorusu üzerine ben kendi deneyimlerimi aktarmak üzere yorumladım. Elbette hizmet veren olarak hizmetin eksi yönlerini dile getirmeyeceğinizi ya da getirseniz dahi minimum düzeyde ifade edeceğinizi zaten biliyorum. Konuda da neredeyse eksilerine hiç değinmemişsiniz. Buna itirazım yok. Bu bir hizmet. Fakat her ülkenin şirket kurulum, şirket masrafları, şirketle devlet arası ilişkileri, vergi konuları etc. bunlar farklılık gözetir. Hatta eyaletler de dahil. Yani ülkeler arasında benzerlik ilişkisi kurmanız ya da birbirinden pek de farkı yok tarzında açıklamada bulunmanız açıkçası beni tatmin etmedi. Bugünün dünyasında özellikle e-ticaret yapan birçok insanın geçtiği bu adımlarda çokça İngiltere şirketi mağduriyeti yaşandı. Bunu hepimiz biliyoruz, kabul edip etmemek sizin görüşünüz. Ayrıca birçok Türk tabanlı yurt dışı şirket açma firmaları İngiltere’de 1stformations altyapısı ile şirket açıyor. Yani bir nevi şirket açma dropshippingi yapıyorlar. Tabiki aracılık konusuna lafım yok ama İngilterenin halen daha makul olmadığını, özellikle de ödeme altyapısı gündeminde yetersiz olduğunu kendi bakış açımdan sonuna kadar savunuyorum. İngilterede kullanamadığım ve avantaj elde edemediğim birçok husustan ABD’den fazlasıyla yararlanıyorum. Sevgiler 👍🏻
Merhaba,

Amacımız İngiltere'de şirket kurmanın artıları ya da eksiklerini belirtmek değildi. Sizin yaşadığınız deneyimlerimlerden yola çıkarak bazı kesin yargılarda bulunmanızdan dolayı bunlara farklı bir bakış açısı getirmekti. Sonuçta forumda bu yanıtınıza göre konuyu bilmeden fikir sahibi olan pek çok kişi olabilir ve farkında olmadan yönlendirebilirsiniz. Özellikle İngiltere'deki şirketle ödeme kanallarında sorunlar yaşandığını belirttiğiniz ve bunun ana nedenini şirketin kayıtlı adresine bağladığınız için itirazda bulunduk ve ABD'de kurulan şirketlerin zaten temsilci adresini kullandığını belirttik. Yorumunuzda örneğin sizin de ABD'deki şirketiniz için temsilci adresini kullandığınızı belirtmemeniz dikkatimizi çekti. Çünkü açık bir şekilde İngiltere'deki şirketlerin adreslerinden dolayı hesaplarının onaylanmadığını belirttiğinizi görüyoruz. Bu anlamda ABD'de Delaware'de 8 The Green, Wyoming'de 30 N Gould gibi temsilci adreslerini kullanan şirketler için de benzer yorum yapmış olsaydınız, bu yorumunuza hak verirdik, ancak böyle bir yorum yapılmamış. Ya da ABD'deki şirketiniz için örneğin ABD'de size ait, fiziksel bir ofis adresiniz mevcut mu ve ilgili adreste mi hizmet veriyorsunuz, yine belirtmemişsiniz. Bu doğrultuda biz de, olması gerektiği gibi, sizin de ABD'de zaten temsilci adresi kullandığınızı ve bunun İngiltere'deki kayıtlı şirket adresi ile hiçbir farkı olmadığını belirtiyoruz. Kısacası X ya da Y ülkesindeki şirketlerin yasal adresleri ile ilgili durumun alakası olmadığını, platform nezdinde hesap açılışlarının gerçekleştiğini belirtmeniz gerekirdi.

Yanlış anlaşılma olmasın, amacımız bir tartışma yaratmak değil, dikkat çektiğiniz konuya 2021 yılından bugüne 8500'den fazla şirket kuran ve her gün onlarca müşteriye Wise hesabı açan bir şirket olarak bu yorumu yaptık. İngiltere'deki şirketinizle kişisel deneyiminizden yola çıkarak bir genelleme yapılmaması gerektiğini, çünkü ABD'de şirket açıp aynı sorunları yaşayan pek çok kişinin olduğunu bildiğimiz için bu yorumu İngiltere'de ya da Amerika'da şirket kurmak isteyen kişilere bir fikir vermesi adına yapıyoruz.