Lufi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam konu hakkında uzun uzun yazmaya üşendiğimden ötürü ve kimsenin konu detayı hakkında bilgi sahibi olmasına gerek olmadığından ötürü detaylıca bahsetmemiştim. Normal telefon numarasından arayıp ulaşabiliyorum. Kendisi tuşlu telefon kullanabiliyor. Biz nonoh adında voip firması ile kendisi ile görüşürdük ve uygun yollu olurdu. Ama bir haftadır her şekilde denediğim halde arayamadığım için alternatif firma aramaktayım. Bilmiş bilmiş konsolosluk hakkında konuşuyorsunuz. Anneannemi ordan çıkarabilmek için sonsuz çabalarımıza rağmen herhangi bir başarıya ulaşamadık. Geçtiğimiz haftalarda vize alıp çine gittim havalimanından indirmediler , anneannem hasta onu konsolosluğa götürüp türkiyeye getirmek istiyoruz . Keşke bir şey bilmeden biliyor gibi konuşup efelenmeseniz. Gayet tabi whatsapp voip olduğu biliyor ama konuda belirtmişim. Çin tarafından engellenmeyen mobile voip adlı firmanın alternatifi bir hizmet arıyorum.
Bana mesela hiçbir şey bilmeden konuştuğumu kanıtlayabilir misin? Bilmiş bilmiş konuştuğumu falan? Efelendiğimi?

1- Birinin bilip bilmediğini anlayabilmen için, kapasiten olması gerekir. Bu mesajı bu yüzden hiç anlamayacaksın. Alınganlık göstereceksin.
2- Efelenmek için karşı tarafın bir tehdit unsuru olması gerekir. Sen kendini ne kadar üstün, ne kadar büyük görüyorsun ki insanlar seni tehdit etsin? Çocuk parkı mı burası?

- Sana yapılan önerinin VoIP olup olmadığını dahi bilmiyorsun. Haliyle, "VoIP konusunda fikrin olmadığı" söylenince alınganlık gösterip, posta koyuyorsun, üzerine çok bilmiş ilan edip, kendini yüceltiyorsun. Amacım sana laf sokmak olsa, orada sana uzun uzun vaktimi ayırıp açıklama yapmam. Kaldı ki VoIP sormuşsun, VoIP önermişim. Ne olsun bekliyordun ki?
- VoIP - PSTN teknik bağlantı sorunu yaşıyorsun. Detay vermek istemiyorsun, gerekçen ise üşenmek ve zerre kadar fikrin olmayan konuda detayın önemli olmadığı kanaatine varmak. Bu tıpkı şunun gibi "Bilgisayarım çalışmıyor, yakından inceleyemezsin. Detayda vermiyorum, üşeniyorum. Hadi tek seferde çöz.". Şu cehalete karşı insanlar çözüm üretiyor, posta koyuyorsun.
- 500'den fazla VoIP ve Telekom firması ile çalıştım. Öyle uygulama indirip arama tuşuna basarak değil. Bağlantı alt yapısını programlayarak çalıştım. Millet Twilio kullanamaz teknik olarak 3-5 kod istediği için, ben alt yapı yazan biri olarak senin mesajında sana cevap yazıyorum. Hem Çin'i aramak için profesyonel çözümler sunuyorum, hem Çin'e gidiyorum, hem de Çin'in neyi engelleyip engellemediği ile ilgili tüm detayları ve gelişmeleri yakından takip ediyorum.

Şu forumda engel limitinin 25 ile sınırlandırılmış olmasına bu nedenle karşıyım. Şu seviyeye inmektense, bir sonraki mesajı okumamayı tercih ederim.
VoIP olarak Nonoh kullanmak, 2025'te Intel 4004 kullanmak gibi bir seçim.