emreakin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Forumda uzun süredir sadece bilgi ve dostluk paylaşımı amacıyla bulunan, birçok kişiye karşılıksız yardım etmiş biriyim.
Örnek vermek gerekirse, 1000 TL’lik hizmeti 50 TL’ye verdiğim zamanlar oldu.
Amacım sadece fayda sağlamak, çevre edinmek ve bu platformda güvenilir bir profil oluşturmaktı.

R10’u gerçekten seviyor ve destekliyorum.
Buradaki atmosferi, düzeni ve insan ilişkilerini önemsiyorum.
Sadece profilimi geliştirmek bile benim için motive edici.

Yaklaşık 2-3 hafta önce yeni bir hizmet olarak ChatGPT Team üyeliği satışına başladım.
Her zaman uygun fiyatlı, iletişime açık ve çözüm odaklı bir yaklaşım benimsedim.
Forumda beni farklı konulardan tanıyan kişiler zaten yaklaşımımı ve niyetimi bilirler.

Geçtiğimiz günlerde ilk kez OpenAI kaynaklı ciddi bir sistemsel sorun yaşandı.
Başta sadece birkaç kişi etkilenmişti, onlara anında yardımcı oldum. Ancak dün yaşanan yoğun aksaklıkla birlikte aynı anda birçok kullanıcı aynı sorunu yaşadı.

Bir yandan teknik çözüm ararken, bir yandan mesajlara dönmeye ve iade taleplerini değerlendirmeye çalıştım.
Aynı zamanda arka planda yürüttüğüm epin işim de devam ettiği için bazı aksaklıklar yaşandı.
Ama net söyleyeyim: Yaklaşık 100 yazışmanın sadece 10’una dönüş sağlayamadım, diğerlerine ise bir şekilde yardımcı olmaya çalıştım.

📌 Satış sayfasında “iade garantisi” verilmemesine rağmen, bazı kişilere iade yaptım.
📌 Bazılarının hizmetini yeniden aktif hale getirdim,
📌 Bazılarına da bu durumun geçici olduğunu, sorun çözüldüğünde fazlasıyla telafi edeceğimi açıkça söyledim.

Ancak buna rağmen hala şikayet konuları açılıyor ve puanlar veriliyor.
Ve şunu hissetmeye başladım: Bir kişi şikayet açınca, arkası zincirleme geliyor gibi.
Kimse “bekleyeyim”, “en azından kullandığım gün kadar telafi olur mu?” demiyor.
Şikayet – puan – itham… Hepsi birbirini takip ediyor.

Ve şunu da özellikle belirtmek isterim:
Sorun çıkalı henüz 12 saat olmuş.
Bu kadar kısa sürede bu tepkiyi vermek, satıcının iyi niyetine hiç fırsat tanımamaktır.
Kaldı ki ben geçen hafta forumdan bir üyelik satın aldım.
İlgili kişinin 100 civarı ticaret puanı var. Profilini, konuşmaları vs. paylaşabilirim.
75 TL’lik bir işlem için beni oyalayıp mağdur etti, ancak o kişiye hiç negatif puan ya da şikayet konusu açılmamış.
Bunu görünce gerçekten sorguluyorum:
İyi niyet göstereni cezalandırmak mı daha kolay geliyor?

Ben buradayım.
Sorumluluktan kaçmadım, kaçmam.
Herkese çözüm sunmak, hak edene destek vermek için elimden geleni yapmaya devam edeceğim.

Lütfen iyi niyeti suistimal etmeyelim.
Bu bir kriz yönetimi süreci, karşılıklı anlayışla aşılır.

Anlayışınız için teşekkür ederim.

📎 Konuyla ilgili ekran görüntülerini ve konuşmaları isterseniz özelden iletebilirim.
Selamlar ,
O konuda evet sürü psikolojisi var .
Ticaret yapmak için gelenler artık r10 üyesiyim ha bilgin olsun. Diye giriyor ve en ufak sorunda siz zahmet etmeyin ben şikayet konusu açayım onlar karar versin diyorlar