Lufi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Voip lazım hocam bunlar voip mi
Sorun VoIP numaralarının Çin'i aramaması değil, sizin VoIP konusunda zerre kadar fikrinizin olmaması.

Size yazdığım 3 örnekte: Microsoft Teams, Google Voice, Cisco Webex rahatlıkla Çin'i arar. Bu kadar komplike bir şeye de ihtiyacınız yok. Herhangi bir VoIP'de işinizi görür. Sizin anlamadığınız, VoIP'in ne olduğu ve çağrının neden bağlanmadığı kısmı.

VoIP = Voice over Internet Protocol. Yani, whatsapp üzerinden arama yapsanız ve karşı tarafla sesli görüşseniz, bu da VoIP'tir.

Gelelim sizin anlatmaya çalıştığınıza. Karşı tarafın telefon numarasını çevirip arama yapmak istiyorsunuz, tıpkı bir PSTN gibi. Gayette arama yapabilirsiniz.

ANCAK:
- Karşı tarafın sizin aramalarınızı alabileceğine emin misiniz? İsterseniz aya çıkın, VoIP çağrıları almayan ya da regülatörlerce belli kurallara maruz kalan bir hat varsa, arama alamaz.
- Karşı tarafın telefon hattının çalışıp çalışmadığını dahi bilmiyorsunuz. Biliyor olsanız, VoIP'e hiç gerek duymadan düz telefon hattınızdan arayabildiğinizi de bilirsiniz. En fazla operatörünüzden dakika alır düz ararsınız. Burada karşı tarafın telefonunun açık olduğu, simin takılı olduğu, uluslararası çağrıları alabildiği kesin mi?
- Caller ID göstermek zorundasınız. Kullandığınız VoIP zaten başlı başına bir soru işaretiyken, ucuza aldığınız hizmetlerin kullandığı anonim arama biçimi, Caller ID gizleyebilir ya da aramayı şüpheli gösterebilir. Operatör bağlantıya izin vermez.
- Arama tipinin kabul edilen ağlar üzerinden yapılması gerekir. Çok ucuza arama yapmanızı sağlayan bazı hizmetlerin kullandığı ağlar, sizin her yere arama yapmanıza izin vermez.

Karşı tarafa ulaşamıyorum, telefonu açık mı bilmiyorum, nasıl ulaşabilirim?
Bunun çok çok basit bir yolu var. İlgili ülkenin Türk konsolosluğunun acil iletişim hattına ulaşacaksınız.

Buyrun acil iletişim hattı: +86 152 0130 9412
Acil değilse: +86 10 6532 1715

Şimdi test ettim. Gayette ismini verdiğim yerler tarafından arayabiliyorum. Sizde aynı şekilde arayabilirsiniz.