Herkese selamlar,
2008 yılında hesabımı açtım. O günden bu yana hem çok şey öğrendim hem çok insan tanıdım. Bazen kazandım, bazen yanıldım. Ama her şeyden önemlisi kendime bu forumdan çok şey kattım.
Geçmişten bugüne gelen 17 kişisel tavsiyemi sizinle paylaşmak istiyorum. Sizin de varsa kendi maddelerinizi bekliyorum.
Yeni üyelere ve genç arkadaşlara yol gösterirse ne mutlu.
  1. Forumu etkili ve çok fazla kullanıyorsan imzan CV’ndir. Boş bırakma.
  2. İtibar paradan kıymetlidir. Kısa yoldan kazanayım derken uzun vadede her şeyi kaybedebilirsin.
  3. İlk kazanç çok heyecanlıdır ama sabit gelir daha değerlidir.
  4. Modaya göre iş seçme. Kripto furyası biter, e-ticaret dalgalanır; önemli olan temeli sağlam kurmak.
  5. Domain ve ya site alırken hislerine değil, verilere güven.
  6. Bir mesajdan iş doğabilir. Ciddiyetini asla bozma.
  7. Bedava bilgi bile zamanla değerlenir. Paylaşmaktan korkma.
  8. Bir işten para kazanamadıysan, belki bir şey öğrendin. Bu da kazançtır.
  9. “Kazanç garantisi” diyenlerin %80’i kaybolur. Referansa bak.
  10. “Ben yapmam, böyle öğrendim, ben bilirim” deme. Kendini sürekli güncelle.
  11. Google değişir, algoritmalar değişir ama dürüstlük değişmez.
  12. Herkese yetişmeye çalışma. Doğru müşteriyi seçmeyi öğren.
  13. Kendi işini yapmaya başlamak için “hazır olmayı” bekleme. Başla.
  14. Zaman, en değerli sermayendir. Bedava iş yapma ama zamanını da boşa harcama.
  15. Forumda tanıştığın kişilerle dışarıda dost bile olabilirsin. Açık fikirli ol.
  16. Günde bir şey öğren, haftada bir şey paylaş. Kazanırsın.
  17. Burası hâlâ çok değerli bir yer. Katkı verdikçe kıymetini anlıyorsun.
Ayrıca buna ek olarak son zamanlar "kişi engelleme" konusuyla ilgili ben de fikrimi belirtmeyim bu da bonus tavsiye olsun.
Süreli "engelleme limiti arttırılsın" gibi konular görüyorum ya da son alınan kararlardan memnun olmayanlar var. Merak ettim benim engellediğim biri var mı diye 3 kişi gördüm. İnanın neden engellediğimi hatırlamıyorum bile.
Bu forum çoğumuz ekmek teknesi. Her birimizin burada bir dükkanı var ve ya hepimizi potansiyel müşteriyiz.
Ancak gerçekte bir dükkan sahibi içeri giren müşterinin siyasi görüşünü, dinini, tuttuğu takımını sormuyorsa bizim de aynısını yapmamız gerekiyor.
Geçmişte bu tartışmalar arasında yer alanlardan biri de benim. Biraz geç kafama dank etti ama öğrendim. Bu tartışmalar bize zarardan başka bir şey vermez.
Devir hem ekonomik, hem psikolojik olarak zor. Birbirimize destek olmaktan başka çare yok.

Yazdıklarıma katılan olur, katılmayan olur her görüşe saygılıyım.
Ayrıca sizlerin de tavsiyelerini yorumlarda görmek isterim. İyi forumlar.