valla İTÜ çekirdekmiydi tam htatırlayamıyorum ama seneler önce bir müşterim vardı. hasta yatağı yapıyordu. otomatik birşey. hatta yatalak hastanın altını temizleyen bir mekanizma geliştirmişti. uzaktan kumandalı, güneşli havada pencerenin yanına giden, sensörleri, alarmları motorları falan olan birşey. elektronik ve program kısmını yapıyordum ben. projenin bitmesine yakın yok borç dediler yok skk dediler, allem ettiler kullem ettiler adamın şirketini batırdılar. resmen imzalanmış şartları belli olan antlaşmayı yolun ortasonda hatta sonunda değiştirdiler. yaptırtmadılar o yatağı. neden bilmiyorum, neler döndü bilmiyorum. adam evini barkını satıp akrabalarının yanına yerleşip yapmıştı o projeji. çok da güzel çalışıyordu. seneye yakın sadece ben gidip gelip uğraştım. kaç ara incelemeden geçip onay aldı, ben de birakç incelemede bulunmuştum.
keza teee 1987 senesinde yaptığım ve tübitak liseler arası proje yarışmasında türkiye birinciliği alan, televizyonlara gazetelere çıkan robot kol projem de odülü veren ünivers,teler cukka edilmiş, bir otomotiv fabrikasına satıldığını televizyondaki haberlerden öğrenmiştim. burs aldığım şirketin avukatları "dava edersen kazanırız ama mezun olamazsın" demişlerdi. hada dün gibi hatırlıyorum.
dikkat edin derim ben. eğer çok sağlam bir projeyse, birilerinin ayağına basabilecek, sakalına engel olabilecek birşeyse aman diyeyim, uluslararası koruma durumlarına falan bakın.
bir başka örnek... itfaiye araçlarıdır. o işle de uğraştım. oaraçların yazılımlarını, güvenlik sistemlerini falan yaptım. o işleri devam ettirmiyorlar. ithalat, yedek parça stoğu falan gibi şeylerden milyarlarca lira nemalananlar var. yedirmiyorlar.
aman lütfen dikkat....
Hepsi aynı Tek yaptıkları büyük asalaklara para kazandırmak ve Fikirleri çalıp çar çur etmek. Kendi başınıza küçük kalın, Alabilirseniz vergi teşvikleri gibi şeyleri kullanın ama böyle Şeylere kanmayın yazık.
Not:
Kendi kendime konuşuyorum tabi yoksa yeni yatırımcı elbette her şeyi benden iyi bilir