serterefendi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam olsun,

Bir satıcı profilinde eksi trade görünmesini ve %100 den az bir oranın görünmesini istemez. Baskı unsuru budur. O ticaretinde ya iade ya çözüm sunmasını eksi tradenin silinmesi için tek şarttır. Size değil eksi trade alan kişiye baskı unsurudur.

Coşkun bey çok açık net yazmış.
Bu kadar zaman geçti ben bu parayı kabul etmiyorum diyebilirdiniz, bu durum için şikayet konusu açabilirdiniz ya da hakkınızı yasalarla savunabilirdiniz.


Trade yani Türkçesi Ticarettir.
eksi ticaret ve artı ticaret puanlaması beğeni üzerine değil yazarken ticaretin gerçekleşmesi ve gerçekleşmemesi dışında hiçbir şey için kullanılacak bir puanlama değildir.
Yanlış anlamayın siz haksızsınız/haklısınız kısmıyla ilgili olarak yazmıyorum.
Ticaret puanı: Ticaret gerçekleştiyse + gerçekleşmediyse - olarak verilir. - verildikten sonra o - nin kalkmasının tek yolu size iade geçilmesidir.
Bundan memnun değilseniz yasal haklarınızı kullanabilirsiniz ya da çalışacağınız kişileri öncesinden daha detaylı araştırabilirsiniz ama ticaret puanında hem iade alıp hem eksi veremezsiniz.
Çünkü iade aldınız ortada bir ticaret kalmadı.
İadenin geldiği süreçte Rahmetli anacığımla hastanedeydim. inanın bu tarz işlerle uğraşmaya vakit olmuyor insanın. ama eğer sözünüzün arkasındaysanız. ben bana gelen tutarın iadesini yaptığıma dair dekontu KKVK kapsamında sansürleyerek size iletirsem. Negatif trade hakkımı kullanabiliyor muyum?