white35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam iş beğenmeme değil konu. İadenin aylar hatta yıllar sonra yapılması. Forum kuralları gereği zaten iade yapmayan banlanır. Trade in burada baskı unsuru etkisini anlamadım. Cidden anlamadığım ve merak ettiğim için soruyorum.
Selam olsun,

Bir satıcı profilinde eksi trade görünmesini ve %100 den az bir oranın görünmesini istemez. Baskı unsuru budur. O ticaretinde ya iade ya çözüm sunmasını eksi tradenin silinmesi için tek şarttır. Size değil eksi trade alan kişiye baskı unsurudur.

Coşkun bey çok açık net yazmış.
Bu kadar zaman geçti ben bu parayı kabul etmiyorum diyebilirdiniz, bu durum için şikayet konusu açabilirdiniz ya da hakkınızı yasalarla savunabilirdiniz.

Trade yani Türkçesi Ticarettir.
eksi ticaret ve artı ticaret puanlaması beğeni üzerine değil yazarken ticaretin gerçekleşmesi ve gerçekleşmemesi dışında hiçbir şey için kullanılacak bir puanlama değildir.
Yanlış anlamayın siz haksızsınız/haklısınız kısmıyla ilgili olarak yazmıyorum.
Ticaret puanı: Ticaret gerçekleştiyse + gerçekleşmediyse - olarak verilir. - verildikten sonra o - nin kalkmasının tek yolu size iade geçilmesidir.
Bundan memnun değilseniz yasal haklarınızı kullanabilirsiniz ya da çalışacağınız kişileri öncesinden daha detaylı araştırabilirsiniz ama ticaret puanında hem iade alıp hem eksi veremezsiniz.
Çünkü iade aldınız ortada bir ticaret kalmadı.