- Pek Turk solana bot gelistiricisi yok diye denk gelmisken genel bildiklerimi yaziyim dedim.
- Benim yazdigim arbitraj botu 2-3k getiriyor, digerlerinin cogu da oyle, yani anlattigim gibi genel olarak matematiksel bir sınır oluyor arbitrajda. Sadece buyuk validatorler veya nodelar arbitrajdan cok fazla pay alabiliyorlar.
- Sniper botlarda sadece belirli token developerlarini takip edince kar birakiyordu, onun disinda pumpfunda butun tokenleri alip satinca genelde zarar oluyor, zaten siz de tecrube etmissiniz.
- Copy Trading olayi tamamen kumar ve dolandiricilik, kopyalanan unlu cuzdanlarin hepsi birden cok hesap kullanip market manipualsyonu yapiyorlar, kendi olusturduklari tokenlere baska cuzdanlardan giriyorlar, peslerinden birileri de kopyalayinca %30-40 artinca satip gidiyorlar. Ornek olarak kolscan.io'dan baktiginizda gordukleriizin hepsi bir dolandirici cetesi. O yuzden solana'da bot kurmayla para kazanamayi hedefliyorsaniz bu tuzaklardan uzak durun, veya deneyin gorun ama cok parayla denemeyin.
- Meteora uzeirne yogunlasmis bir turk trader grubu vardi, PNL paylasip duruyorlardi, twitterda feecorp olmasi lazim, bende sdece telegramlari duruyor, o da feecorp. aktiflerse tweetlerne bakin, size daha cok uyar.
Çok değerli bilgiler, teşekkür ederiz.
Kolscan %100 bir çete.
Zaten launchpad üzerinden bot çok mantıklı değil gibi geliyor, belki değişmiştir bir şeyler ama 5-6 ay önce pumpfun çok çok kötüydü.
- Asıl mesele; dediğim gibi başka bir konu açıp tartışmak lazım ama; sol-sol işlemleri yapabilmek.
Jup v6 kullanıyordum. Jto ile her işlemde bahşiş ödeyerek öne geçiyordum bir nebze.
Bunu jup triangle olarak yapmıştım, quicknode, helius vb. rpc'ler çok çok geride kalıyor.
Triton.one almıştım ciddi pahalıydı, çok çok ciddi karlı ve sürekli işlemler yapıyordum, bir süre sonra orda da geride kaldım.
Sonra sıkıldım bıraktım zaten.
Şu tarz her gün onbinlerce işlem yapıyordum.
Giriş WSOL - Çıkış WSOL.
Böylece, her işlem %100 karlı oluyordu. Zarar etme imkanı yoktu.
2 büyük sorun vardı. Birincisi hız. Triton.one kullansam bile.
İkincisi ise; solana işlem boyutu sorunu. wsol-wsol birleşmesi doğal olarak tek işlemde yapılınca "transaction too large" hatası dönüyordu. Tabi küçülte küçülte boyutları azalttım ama asla istediğim gibi olmadı.
Geçmişi görünce tekrar bi içim kıpraştı ( :