kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Din konusunda artık polemiğe fazla girmeyi tercih etmiyorum.
O yüzden bir seferlik cevap yazacağım.

Ben islam ulaşmadı demedim. Bu 124 bin peygamber nerede dedim. Ben niye yanında olayım. İddaa eden ispat etmek zorunda isterse 124 bin yerine 124 milyon peygamber geldi desin , sonuçta sen inanacaksın. Ben ortada kanıt yada kayıt olmadığı için bu ifadeye inanmayacağım.

İslam dahil bir çok din , geçmişteki mitleri hikayeleri sahiplenmiş.
İslam ise ne var ne yok hepsini sahiplenmiş ve zaten onlarda islamın bir parçası demiş fakat buda mantıksız.

Mesele inanmak olduktan sonra mantığa bakan olmaz. Haliyle bizim karşılıklı konuşmamız 'da mantıksız.

https://www.youtube.com/shorts/y09bJetnw7s

Dileseydik elbette her şehre bir uyarıcı gönderirdik Furkân Suresi 51. Ayet

her ümmete bir elçi göndermiştik Nahl Suresi 36. Ayet

senden önce de peygamberler gönderdik; onlardan kiminin kıssalarını sana anlattık, kimini anlatmadık. Mü’min / 78

bekçileri onlara “Size bir uyarıcı gelmemiş miydi?” diye soracaklar. Evet, elbette bize bir uyarıcı gelmişti fakat biz (onu) yalanlamıştık.. Mülk Suresi 8-9. Ayet

124 bin peygamber Kuran'da geçmiyor doğruluğu tartışılır.. Ama istese gönderirdi..

İlla aynı anda bir peygamber gelicek diye bişe yok.. Hz İbrahim ve Hz Lut aynı zamanda yaşamışlardır.. 100 Peygamberi aynı anda farklı bölgelere gönderebilirdi..

Sonuç olarak cehenneme girecek herkes bir peygamber tarafından uyarıldı..

Öncekilerin miti , uydurması demişsin.. Evet ilk insandan beridir doğrular tek.. Evreni , bitkiyi , böceği Allah yarattı.. Burası sınav yeri.. Yaptıklarınızdan hesaba çekileceksiniz gibi temel değişmez gerçekler hep aynıydı.. Sadece ibadetlerde, yasaklarda hafifletme ve değişmeler oldu.. Mesela yahudilere cumartesi full tam gün çalışma yasağı varken bu durum sadece cuma öğlen vaktine indi..

İslam hepsini sahiplenmedi zaten hepsi aynıydı.. Gerçek tek !