Din konusunda artık polemiğe fazla girmeyi tercih etmiyorum.
O yüzden bir seferlik cevap yazacağım.
Ben islam ulaşmadı demedim. Bu 124 bin peygamber nerede dedim. Ben niye yanında olayım. İddaa eden ispat etmek zorunda isterse 124 bin yerine 124 milyon peygamber geldi desin , sonuçta sen inanacaksın. Ben ortada kanıt yada kayıt olmadığı için bu ifadeye inanmayacağım.
İslam dahil bir çok din , geçmişteki mitleri hikayeleri sahiplenmiş.
İslam ise ne var ne yok hepsini sahiplenmiş ve zaten onlarda islamın bir parçası demiş fakat buda mantıksız.
Mesele inanmak olduktan sonra mantığa bakan olmaz.
Herkesin düşüncesine saygım var fakat ben olayları mantık çerçevesinde değerlendiriyorum. Haliyle bizim karşılıklı konuşmamız 'da mantıksız. Sonuç bir yere varmaz.
https://www.youtube.com/shorts/y09bJetnw7s
Her toplumda din ortaya çıkmış diyosun çine din ulaşmadı diyorsun.. bir yerde din varsa İslam ulaşmıştır ve bozmuşlardır..
Din insanın afyonudur gibi bi saçma söz var.. Evet Rabbim seni türlü çaresizliklerde bırakıp kendine yaklaştırıyor.. Firavunda olsan bunu yapıyor çünki göreceğin azap çok büyük senin bile yanmanı istemiyor..
124 bin peygamber hikaye demişsin insanlık tarihi boyunca tüm insanların yanındamıydın nereden biliyon..
1 tane peygamber göndermesi 1500 senedir yeterli zaten.. 1-3-5 peygamber sayısı hakikatı değiştirmiyor..
Çine ulaşmadığını ne biliyon tüm çin tarih arşivini araştırdın mı ?
Bilmiş bilmiş konuşmuşsun daha yazıp parmağımı yormucam..