Bildiğim kadarıyla ev sahibi yaptırmak zorunda değil. Mevcutta olsa kombi vs arıza yapsa yaptırır kiradan düşersiniz. Sizin dediğiniz mantıkla ben bahçeli evde kirada oturuyorum bahçeye havuz yaptırıp kiradan düşmem gibi oluyor
Kiracı olarak oturduğunuz konutta doğalgaz altyapısı gelmiş olsa da iç tesisat, kombi ve peteklerin kurulumu gibi masraflar evin demirbaşına yönelik kalıcı nitelikte tadilat olduğundan, bu tür giderlerin ev sahibi tarafından karşılanması asıldır; ev sahibinin onayı olmadan yapılan masrafların doğrudan kira bedelinden düşülmesi hukuken mümkün değildir ve kira borcunun eksik ödenmesi sonucunu doğurarak tahliye davasına gerekçe olabilir. Ev sahibi ile yazılı şekilde (örneğin noter aracılığıyla veya iadeli taahhütlü mektupla) iletişim kurarak durumu belgelendirmeniz ve onay talep etmeniz önerilir; cevap alamamanız halinde, klima gibi taşınabilir çözümlerle devam etmeniz sizin açınızdan daha güvenli olacaktır. Aksi takdirde, mahkeme kararı ya da ev sahibi onayı olmaksızın yapılan harcamaların iadesi veya kiradan mahsup edilmesi talepleri çoğu zaman reddedilmektedir.
Teşekkurler hocam öyle dusundum ve oyle yapacağım