berrkeem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar arkadaşlar,
Redmi Note 8 telefonum bugün sabahtan beri resmen beni delirtti. Klozete düştü ama hemen çıkarıldı. İlk etapta bir sorun yok gibiydi, cihaz açıktı fakat şarj almıyordu. Ben de kapatıp tekrar açarsam düzelir diye düşündüm ama kapandıktan sonra bir daha tam olarak açılmadı.
Şu an cihaz sadece Redmi logosunda kalıyor (bootloop). Recovery üzerinden format atmayı denedim ama sonuç değişmedi. Ardından Fastboot üzerinden orijinal ROM yüklemeye çalıştım fakat saçma bir bootloader kilidi engeline takıldım.
En büyük sorun şu ki:
Bootloader kilidini açmak için telefonu açmak gerekiyor ama telefon açılmıyor. Yani tam bir kısır döngü içerisindeyim.
Bu konuda tecrübesi olan veya İzmir çevresinde bu işlemi yapabilecek güvenilir bir yer bilen var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim herkese 🙏
Sıvı temasından sonra yazılımsal sorun çıkmaz hocam.
Büyük ihtimalle emmc çipi veya emmc ile işlemci arasındaki dirençlerden biri veya birkaçı bozulmuştur.
Üstelik şarj almıyorken deneme yapmanız cihaza kısa devre iken akım vermeniz demektir.
Anakart üzerinde bozulmuş parça illaki vardır.
Ancak durum şu ki bu cihazın onarımı cihazın 2. El piyasası geçiyor.
Egerki cihazda önemli bilgiler yoksa (ki sıfırlama yapmışsınız veriler silindi) cihaz onarıma değmez durumda.
Yine de ben bu cihazı tamir ettirmek istiyorum derseniz Kadıköy GSM olarak onarımı üstlenebiliriz.
Genel sorular ve kargo bilgileri için WhatsApp telegram veya PM üzerinden ulaşabilirsiniz.