Bunun scriptleri var, ayrica meteora'da pool acip bunu takip etmek, hatta bunun copy tradingini yapmak bile kesinlikle pasif gelir degildir. Surekli arastirma ve takip gerektirir.
Solana ekosisteminde arbitraj botu haric gercek anlamda pasif gelir yok. Pumpfun, raydium, bonkfun uzerinde calisabilen 0 saniye ve 0 block gecikmeli copy trading bot kursaniz bile surekli kopyalayabileceginiz cuzdanlari arastirmak zorundasiniz, zarar eden cuzdanlari takip listesinden cikartmaniz gerekiyor. Arbitraj botlari pasif gelir olarak saaate 3 dolar, ayda yaklasik 2bin dolar kazandiriyor. Kazanclarin limitli olmasinin sebebi arbitraj yapacaginiz marketlerin fiyat dengesini bozmamak icin yapilan hesaplamadan kaynakli, yani tek seferde 2bin dolarlik arbitraj yapilamiyor, zaten o islemleri yapabilenler direkt solana node ve validator sahipleri. Ben su anda en hizli grpc baglantisina ve transaction rpc'sine sahip olmama ragmen belirli teknik limitlere takiliyorum. O yuzden bu alanda vakit kaybedip manuel islem yapmaya calismayin, mev bot, arbitraj bot, copy trading bot, bunlari kullanmiyorsaniz veya yazmiyorsaniz ugrasmayin, 10-20 dolara pool acip butun gun basinda bekleyip sonra 1 doalr fee kazanmak vakit kaybi. oneri niyetiyle bunlari yazdim.