Evet benim actigim Belcika bakaninin Ataturk'un mozelesi karsisinda diz coktugu haberi idi. Link asagidadir. O mesaja henuz bir islem yapilmamis o kisiye. Hatta bir tek o kisiye r10+ vermedim.. Daha sonrada Theo'dan bahzettim yazmis.
https://www.r10.net/gundemdeki-konul...post1089561918
Bu konuda da ortalığı karıştırmasa söylediğine inanırdım da, kime söylediği açıkça belli bence, arkadaş muhtemelen Atatürk düşmanı, konumda gördüğünüz gibi sözüne bile tahammülü yok.
Forumda provakatörlüğe, milli değerlere hakarete izin verilmez, moderatörler en doğrusunu yapacaktır.
Eğer Atatürk'e söylememiş olsa, mesajı Belçika başkanına söylediğini yazardı, gülücük emojisi koyup kaçmazdı, moderatörler tespit edemez sanıyor.
"Köylü milletin efendisidir" sözü
Kanuni Sultan Süleyman’a değil,
Mustafa Kemal Atatürk’e aittir.
Detaylı Açıklama:
- Bu söz, Atatürk tarafından Türk köylüsünün önemini vurgulamak amacıyla söylenmiştir.
- Cumhuriyet’in ilk yıllarında, tarım toplumunun bel kemiği olan köylünün ekonomik ve sosyal açıdan güçlendirilmesi hedeflenmişti.
- Atatürk, bu sözüyle köylünün sadece üretici değil, aynı zamanda milletin temel direği ve sahibi olduğunu ifade etmiştir.
Osmanlı döneminde, özellikle Kanuni döneminde köylü üretim açısından önemliydi ama "efendi" konumunda değildi. Aksine, tımar sistemi içinde vergi yükümlüsü ve üretici sınıf olarak görülürdü.
(Chat GPT)