Köylü milletin efendisidir sözü Kanuni Sultan Süleyman’a ait değildir.
Bu sözün sahibi, Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk, bu sözü Türk köylüsünün Cumhuriyet dönemindeki önemini vurgulamak için söylemiştir.
Kanuni Sultan Süleyman döneminde köylü, Osmanlı toplumunun temel üretici sınıfıydı ancak efendi konumunda değildi. Aksine, devlete vergi veren ve sipahi tarafından denetlenen, hiyerarşide alt konumda bulunan bir sınıftı.
Herşeyi geçtim ne tür bir cahilsin. Osmanlı döneminde Tımar sistemi vardı Tüm toprak padişahındır Köylüye verir ve işlettirir üzerindende ciddi miktarlarda vergi alırdı.
Hocam kendisi şu duygusal konuyu bile siyasi zemine çekmeye çalışan, başka bir konuda Atatürke islam düşmanı yazıp sonrasında korkudan gülücük emojisine çeviren bir tip, ilgili moderatörlere PM attım, muhtemelen 1-2 seneliğine off topic sorum var gibi kategorilerden banlanır, yaptığı hem forumda suç, hem de kanunen suç, moderatörlerin milli konulardaki hassasiyetini az çok biliyorum, barındırmazlar.