Ben başlayayım kişisel tecrübelerimle;
Haber siteleri hitlerini nasıl sağlıyor? genel konulardan sağlıyorlar zamanı olmayan yazılardan buradaki trafikle beraber güncel haberlerden trendste veya önemli basın açıklamalarında
Organik trafik biraz zor sosyal medyayla desteklenmeli
Ajans aboneliği (AA, İHA, DHA vs.) olmadan haber yayınlamak problem yaratır mı? Bazı ajanslar iletişime geçiyor haber yayınlamışsınız üyelik alın diyor haberi taslaka çekiyorsun sorun düzeliyor ama bazıları direk dava açıyor DHA gibi
Tüm haber sayfalarının ajansa aboneliği var mı? Bence yok, çok pahalı yıllık 100k her ajans aşağı yukarı 300-400bin ajans aboneliğine herkes verebilir mi bence veremez buradaki önemli konu basın ilan kaydı. Bazıları kayıtlı resmi ilanlardan vs zaten kazanıyorlar onlar alıyor ama yeni açmış adsense için uğraşan biri çok zor
adsense, tanıtım yazısı, backlink, site içi reklamlar vs bir sürü şey var kazanç sağlamak için ama sitenin büyümesi lazım bunlar içinde ben son 9 aydır 65₺ kazanmışım adsense'dan
- Google Newse girmek kolay mı? Özgün haberler giriyor kolaylıkla onun içinde sürekli bir şeyler peşinde olmanız lazım
Yeni başlayanlara öneriniz olur mu? - Botlarla falan uğraşmayın ücretsiz abonelik veren 2-3 ajans var bunlara kayıt olun sonra canlı basın açıklamalarını habere çevirin ve en önemli tavsiyem ekip yoksa tek konu üzerinden ilerleyin