Arkadaşlar merhaba. Böyle konular muhtemelen çok açılmıştır ama benimde açmam gerekiyordu.

Yakın akrabalarım Almanya'da, Hamburg'ta yaşıyorlar. Kuzenim orada lojistik işi yapıyor. Bende burda 2 senedir işsiz bir şekilde hayat sürüyorum. Beni oraya çağırıyor. Bende bayadır düşünüyorum zaten ama çalışma vizesi olmasa bile en azından gidip Almanya'yı görmek isterdim.

Şimdi sorum şu; Ben vize başvurusu yapmak istiyorum. Pasaportum var. Ama ilk önce ne yapmam lazım ? Yani bilale anlatır gibi sade bir şekilde bilen biri aydınlatabilirse çok sevinirim.

İkinci olarak ben Samsun'da yaşıyorum. Vize işlemleri için evrak, ücret vs gibi işlemleri burdan halledip sadece görüşme için Ankara'ya mı gitmem gerekli ? Çünkü konsolosluklar orada. Banada en yakın Ankara.

Son olarakta;
bu işlerde ben parayı versem ve herşeyi vize şirketi halletse. Böyle birşey de mümkün mü ? Yani benden sadece bi kaç evrak alıp gerisini onlar halletse. Böyle birşey mümkün müdür ?

Çünkü hiç vize başvurusu yapmadığım için hayatımda bir bilgim yok ve evrak hazırlama süreci karmakarışık zor geliyor.

Bilen dostlar yardımcı olursa özellikle de Samsunda bu dediklerim gibi vize işini halledebileceğimiz bir vize danışmanlık ofisi falan varsa iletişime geçmek isterim.