buda cok nankorce bır davranıs degılmı hocam bende muslumanım ama benden bın kat daha fazla sevap ısleyen haramdan uzak duran ama musluman olmayan var madem muslumanlarında kuralı buysa cennete gıtmek ıcın ıyı bırı olmak gerekıyorsa sırf musluman bı toprakda buyumedı dıye cehenneme gıtmesı dogrumudur
Hocam önce laflarınıza dikkat edin müslüman olduğunuzu söylüyorsunuz sizi yaratan Allah c.c'ye haşa nankör diyorsunuz iman mı kalır böyle bir düşünün derim.
Ayrıca sizin söylediğinize fetret ehli deniyor.
isra 15. ayette "Kim doğru yolu seçerse kendi iyiliği için seçmiştir, kim de saparsa kendi zararına sapmış olur. Hiç kimse başkasının günah yükünü üstüne almaz. Biz bir resul göndermedikçe azap da etmeyiz."
diyor. Hiç islamı duymamış birisine elbette Allahu teala azap etmeyecektir. Sizin benim aklımızın hayalimizin almayacağı kadar adaleti sonsuz Allahu tealanın merak etmeyin.
Bir de şöyle bir şey var istediğiniz kadar iyilik yapın edin ama kainatın yaratıcısı olan Allaha olan asıl kulluk vazifenizi yapmıyorsanız elbette ki cennete almak istemezse almaz.
Yani bir kafir inanmadığı yada şirk koştuğu, cenneti cehennemi reddettiği, peygamberi reddettiği dinin mükafatı olan cenneti ne hakla isteyebilir yani?
Bu ben okulu meb'i tanımıyorum kabul etmiyorum reddediyorum ama 4 ortalamalı diploma istiyorum demek gibi bir şey oluyor.
Kaldı ki müslüman toprakta büyüyenin cennete gideceğinin garantisi var mı?
5 vakit Namaz yok, oruç yok, her türlü günah var Allah ona son nefeste müslümanlığı nasip edecek mi acaba? buradaki farkı anlamıyorsunuz maalesef.
Sözde müslüman değil özde müslüman cennete gider.