Selamlar, siz hangi yöntemi tercih ediyorsunuz?

Şimdi bir proje düşünelim;
  • Prosedürel yazarsak elbette yazan kişi için fazlasıyla kolay olacaktır fakat dışarıdan bakanlar çalışmayı iyice inceleyene kadar çorba dışında bir şey göremeyecek hatta yazan kişi projeye 1 yıl sonra dönüp bakarsa muhtemelen kendisi de çorba görecektir, bir yerde problem olsa komple projeyi elden geçirmesi bile gerekebilir.
  • Fonksiyonel yazarsak prosedürel programlamaya nazaran bir tık daha zahmetli fakat derli toplu okunabilir olacaktır. OOP kadar düzenli değil fakat prosedürel kadar da dağınık değil ne istediğini bilmek yeterli, doğru şekilde uygulandığında proje büyüse dahi karmaşık hale gelmeyecek.
  • OOP yazarsak en ufak bir iş için bile interfaceler abstractlar implementationlar havada uçuşur kendi kodunu yazmakla uğraşırsın sonra yazdığın koda kurallar koymakla uğraşırsın sonra da bunları uygulamakla uğraşırsın yazması diğerlerine kıyasla fazlasıyla zahmetlidir fakat yapı çok sağlam olur kitap gibi okunur. Bana göre burada çorba olan şey projeden ziyade yazan kişinin beyni oluyor.
Bu işe prosedürel yöntemle başlamamdan olsa gerek kafamın en rahat ettiği yöntem prosedüreldir fakat hem sürdürülebilir değil hem de günümüz şartlarında prosedürel biçimde yapılmış bir çalışmayı portföye(mini projeler haricinde) koymak kesinlikle doğru bir seçim olmaz, orta ve üzeri seviye işlerde bu paradigmayla ilerlemek bayağı ilkellik gibi bir şey. C# üzerinde OOP girişimlerim oldu fakat yazmaktan kesinlikle keyif almadım, işin sonunda kaliteli bir yapı olsa dahi o süreç hamallık gibi geldi devamını getirmek istemedim işi bitirip OOP işini rafa kaldırdım koşa koşa uzaklaştım. Haliyle ben seçimimi fonksiyonelden yana kullanmıştım ve PHP'yi bırakıp en uygun olanlar arasında node.js ile devam etme kararı almıştım.

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bankacılık vb. büyük işler haricinde söylüyorum günümüzde OOP'nin neredeyse kriter haline gelmesi sizce de doğru mu?
Bana kalırsa prosedürel gömülebilir gayet doğal fakat OOP bu kadar yüceltilebilir mi orası tartışmaya açık..