ardayuce adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşım hediye olarak macbook ve s25 ultra getirecek bana. Bu ürünler gümrüğe takılır mı acaba? Net bilgisi olan var mı?

Not: ürünler sıfır ve kutusunda
Hocam TAKILIR. Yolcu yanı 430 Euro limit var. Eğer ambalajlı, sıfır ve kutuluysa tabi ki sorun olur. 430 Euro üzeri vergi alınır. Örneğin ürünlerin toplam bedeli 2500 Euro mu? 430 Euro düşülür 2070 Euro üzerinden veri alınır. 400-450 Euro arası vergi çıkar. Bu arada Telefonu sıfır görür ve imei kaydi pasaport işlemesi talep edilirse o da 46.000 TL gibi bir rakam. Daha önce hiç karsilasmadim imei kaydi zorunlulugu ile ama yinede cihaz icin 400 Euro vergiyi gözden çıkarın. Paketinden açılıp, kutusuz bir şekilde gelirse sorun olmaz. Gümrüğe takılmaz diyip bilip bilmeden uyduranlara inanmayın. Almanya'da yaşıyorum. TR ye yılda belki 20 kere gidip geliyorum.

Dipnot: Yeşil alandan bi şekilde çıkar, memura yakalanmazsa evet sorun yok ama olaki yakalanırsa kırmızı alana gitmediği (kendi beyan etmediği için) için ayrıca cezası var. Sadece 400 Euro vergiyle kalmaz üstüne ekstra ceza yer.