Selam olsun,
Sanırım şeyde sıkıntı oldu; Sağlıklı beslenmenin tek yolunu yazıyorum. gibi algılandı.
Sadece dışarıdan yemek siparişiyle evde yaptığınız ve dışarıdaki kalitesiz yağlar, ürünler kullanılan yiyeceklerden daha sağlıklıdır.
Başlık tam olmamış ama, o konuda eleştiriyi kabul ediyorum elbette.
Doğru, doğrudur.
Hatalı tercihimin kurbanı olunca belki mağdur edebiyatında şansım olur.
Göreceğiz.
Hocam ben kendime yettiğince yemek yapan, hatta börek, dolma gibi iddialı yemeklerde eşimden iyi olan, ama kayda değer oranda da dışarıdan yiyen birisi olarak, sana durumu özet yapayım.
Evde ne yaparsan yap ucuzdur. Evde kebap da ucuzdur,, makarna da. Çünkü malzemeyi kendin ucuza alırsın, kira yok, maaş yok, vergi yok. İşçilik senden. Her türlü ucuz

evde sağlıklı da ucuz, sağlıksız da ucuz.
Dışarıda sağlıklı yemek, sağlıksız yemekten çok daha pahalıdır. Salata mevzusu degil sadece, etine, yağına güvendiğin mekanda, sebzesi bol menüler her zaman daha pahalıdır.
Bugün çoğu mekanda, tavuklu salata, kiymali makarnadan pahalıdır mesela.
Ayrıca hedef kitleye göre fiyatlama politikası var. Bugun maliyeti çok daha düşük detoks suları, tavuk dönerin 2 katına satılıyor.
Yani sağlıklı menü sadece evde yapıyorsan ucuzdur. Dışarıda sağlıklı yemek zengin işidir.
Not: Geçenlerde kızıma kendi elimle yaptığım küt böreği, hazır hamur yufka vs yok, undan itibaren %100 el emeği

Dışarıda yenen böreklere göre çok daha sağlıklı. Pudra sekeri dışında bir olumsuz içerik yok

O da artik kabul edilebilir kaçamak.
Dengeli besleniyorsanız zaten karbonhidrattan korkmaya da gerek yok. Hayatı tavuk ve salatayla geçirmek sağlıklı demek değildir.