ardabasar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun abi Allah beterinden saklasın
Teşekkür ederim kardeşim Allah razı olsun

damla1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Öncelikle çok geçmiş olsun. İdarenin sorumluluğu bulunmaktadır, yolun bağlı olduğu kuruma göre sorumlu idare değişebilir:

Devlet yolu veya il yolu ise: Karayolları Genel Müdürlüğü (veya bağlı bölge müdürlüğü).

Belediye sınırları içindeyse: İl veya ilçe belediyesi (Fen İşleri, Yol Bakım Müdürlüğü vb.)

Köy yoluysa: İl özel idaresi

Bu nedenle ilk önerim yolun tam olarak tespit edilmesidir. Ardından, idareye (Karayolları, Belediye vb.) yazılı başvuruda bulunarak zararlarınızın tazminini talep etmelisiniz.
Başvurunuz 60 gün içinde cevaplanmazsa veya ret cevabı gelirse, İdare Mahkemesi’nde tam yargı davası açabilirsiniz.

Bu dava ile tüm maddi ve manevi zararlarınızı talep edebilirsiniz. Örneğin; motorun onarım bedeli (fatura/ekspertiz raporu), hastane, ilaç, yol, sağlık giderleri, iş gücü kaybı veya istirahat süresi varsa ekonomik zarar, manevi tazminat (ağır travma, yaralanma nedeniyle)

Tekrar çok geçmiş olsun.
ahmetahmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
geçmiş olsun, görüntüleri görünce kırık yada çıkık olmaması en büyük şansınız diyebilirim. hakkınızı arayın mutlaka nasıl olsa bir şey çıkmaz, yıllarca mahkemede bununla mı uğraşacağım diye düşünmeyin. gerçekten belediyenin kusuru olduğuna inanıyorsanız sağlık raporlarınız ve kanıtlarla şikayetçi olun. ayrıca bu kazada sürüklenip boynunu kaldırıma vursaydın ve omurga zedelenmesi olsaydı, Allah korusun vucudunun yarısı felç kalsaydı da şikayet etmeye değmez diyebilir miydin. o yüzden kanıtlar resimler sağlık raporlarıyla şikayetçi olmalısın. ayrıca onlar şimdi orada ihmal varsa hemen duba ve reflektör falan koyacaklardır. kaza yaptığın sıradaki hali ile resimlerini topla mutlaka. sonradan önlem alıp şikayetine karşılık biz önlem almıştık diyebilirler. tekrardan geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim değerli hocalarım, bugün telefonda ifademi alan jandarma tekrar aradı. Benim kaza yaptığım gece olay yerine geldiklerini söylediler, ancak duba gibi şeylerin var olduğunu, önlemin olduğunu söylediler yani benim farketmemiş olabileceğimi savundular. Kamera görüntüsü istedim, düştüğüm yerde kamera yokmuş, onu da alamadım. Şikayet edersem aksine karayolları da benden şikayetçi olabilirmiş bu ihtimali de söylediler, çok saçma geldi bana ama böyle bir şey söylediler. Düştüğüm ve canım yandığı için mi şikayetçi olacaklar acaba benden. Ekstra olarak jandarma ile görüşmemiz bittikten 2 dakika sonra babamın telefonu çaldı. Allahtan uyuyordu da duymadı. Telefonu ben açtım hukuk bürosu yaptığım kazayı söyledi, ben aileme haber verilecek korkusudan gece acile bile zor gitmiştim ne alakaysa hukuk bürosu babamı aramış. Kaza, adli vaka gibi en istemediğim terimleri söylüyordu, kazamın tarihini saatini söyledi. Motor benim üzerime yaşım 24 neden babamı aradılar anlamış değilim. Sonuç olarak bütün zarar benim üstüme kalmış gibi duruyor. Yarın karakola gittiğimde imzamı alacaklar.