Hocam öncelikle bırakma düşünceniz ile ilk adımı atmışsınız demektir. Ben bırakalı 3 ay oldu. Bende 17 yıl falan içtim. Size durumu anlatayım. Öncelikle bir sigara bırakma uygulaması indirdim. Bu bana belirli sürelerde bildirimler gönderdi. Sağlığımla ilgili yenilenmeler, çevreme verdiğim daha az zararlar gibi vs. Özellikle sağlık konusunda boşuna kendimizi zehirliyoruz. Vücudumuzda nelerin kötüleştiğini daha iyi anlıyoruz. İlk 3 gün en sıkıntılı zaman. Krizler geliyor. Ama beynine bunun geçici olduğunu ve atlatacağını söyleyip derin nefes alıp vererek bu krizleri geçebiliyorsunuz. Evet bazı alışkanlıklarımız var. Bunları tekrar ettiğimizde sigarayı beyin hatırlatıyor. Mesela Kahve içerken yanında sigara içmek, sinirlendiğimizde ya da strese girdiğimizde bir tane daha içmek gibi. Ama bunlar geçici. Emin ol 1 hafta sonra artık beyin unutuyor. Ne yapacağını bilemiyor. Bu boşluğu başka şeylerle doldurabilirsiniz. Chatgpt kullanabiliyorsanız kendisine sigara bırakmak istediğinizi anlatıp bir yol izleyebilirsiniz. Gerçekten güzel gaza getiriyor. İş ortamında da çevrem içiyor ama teklif ettiklerinde dahi istemiyorum. İrademi kontrol edebiliyorum. Bu benim hoşuma gidiyor. Bağımlılık olarak değil ben istersem yaparım diyorum. Bırakın hocam hiçbir faydası yok.