Throttle yaşıyorsunuz büyük ihtimal 2-3 maçtan sonra soğutucu performansınız yetersiz kalıyor. GPU yada CPU tarafında anlık sıcaklığı ve Kaynak tüketimi % cinsinde izlemeniz gerekir yada hiç izlemenizede gerek yok o kısımda montaj termal bakım yapmanız gerekmektedir ayrıca CPU için min 2 fanlı sıvı soğutucu tavsiye ederim altındakiler sağlıklı soğutma için yetersiz kalacaktır. Ayrıca BIOS tarafında Overclock vb işlemlerin yapılmadığına ekstra sıcaklık oluşturacak yorulacak işlemlerden kaçınmanız gerekir aşırı yaz sıcaklarınıda hesaba kattığınızda ultra düzey bir soğutucu sisteminiz yoksa overclock yapmamanız gerekir. Ayrıca son olarak kasanızın iç hacmide biraz büyük olması gerekiyor bazen görüyorum bu donanımlara minicik kasalar kullanıyorlar içeride sıcak hava daha hızlı oluşuyor kasa iç hacminin sıcaklığıda işlemcide 10-15 derece fazladan sıcaklık üretmesine sebep olacaktır. GPU sıfır alındıysa onunla hiç uğraşmayın bu arada bios yazılım tarafında ve cpu - soğutucu tarafında ciddi bir bakım ve sıfır kurulum şart olabilir.
Not: Tekrar incelediğimde laptop olma ihtimaline karşı güncelleme atayım dedim. Laptop ise Chipset ve Ekran kartı driverlarını Temiz kurulum yapıp bios tarafında güncelleme var ise güncelleyip default ayarlara çekmenizi tavsiye ederim. Cihaz sıfır ise soğutucu ve termal bakıma gerek olmayacağını düşünüyorum ama Ürünün marka modeline serisine göre soğutucu mimarisi yetersiz olabilir Altına sağlam bir soğutucu fan Kit alırsanız ISI'yı kontrol altına alarak daha uzun süreli performanslı kullanım sağlıyabilirsiniz Laptoplar ne kadar donanımlı olursa olsun hiçbir zaman masaüstü gibi uzun ömürlü performanslı olmuyor birkaç saat oyun performansından sonra performans düşebilir soğutma yetersiz kalabilir. Bir kaç marka dışında diğerleri soğutucu tarafında hatta donanımların W değerini düşürerek ancak dizginleyebiliyorlar buda mevcut donanımların olması gerektiği performansı verememesiyla sonuçlanıyor şöyle düşünün 5070 kullanıyorsunuz ama 3080 gibi çalışıyor çünkü W kısılmıştır ve sıcaklığı kontrol altında tutabilmeleri için.