json adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Uzun zamandır e-ticaret sektöründe olan biri olarak yorum yapayım sizlere;

60 desiyi 30 desi yapması imkansız, belki 1 2 adet araya sıkıştırır ancak aradaki fark uçurum. Aktarma merkezinde durum ortaya çıkar çünkü yeniden ölçüm yapılır. Hadi orayı da hallettiler diyelim, dağıtıcı şube itiraz eder çünkü 30 desi limittir ve dağıtıcı şube neredeyse *2,5 çarpan karından bilerek vazgeçmez. Şube evet, ama acente kesinlikle itiraz eder çünkü gelen üründen para kazanırlar.

Benim 2-10 desi arası sattığımız ürünler de oldu, 30-40 desi aralığında sattığımız ürünlerde.
5 desiyi 2 desi olarak gösterip yapılabilir ancak attığın taş ürküttüğün kuşa değmez. 60 dan 30 a imkansız.

Size tavsiyem, adetleriniz iyi ise çalıştığınız kargo firması acentesi ile pazarlık yapmanız. Örnek veriyorum yakın zamanda liste fiyatını dip 0-3 desi için ben 55 tl olarak aldım. Ancak adetlerim yüksek olduğu için acenteden de 5 tl ekstra hakediş aldım. Ben, o acenteden her gönderdiğim kargo başı hafta sonu 5 tl ücret alıyorum. Sebebi ise onları tercih etmem. Bu yöntemi deneyebilirsiniz, 60 desi gibi kargolarda bu makas tabiki gittikçe artacaktır. Rakibinizde muhtemelen böyle yapıyordur.

İyi satışlar.
2016' dan itibaren bizzat kendimiz yapıyoruz. 2014 itibari ile de bu konuda danışmanlık yapıyoruz. Şuan anlattığım olay aynen anlattığım gibi oluyor. 2,5 yıldır aralıksız oluyor. Önceden ara ara mola veriyorlardı.

Hocam olayın olup olmadığı değil konu. Olayın olması. Ve tam dediğim gibi giriliyor desiler. 100 yerine 50, 60 yerine 30. En az %50 çalınıyor.

Hocam konunun asıl mevzusu çalınmayı ispatlamak değil, bu konuda ne yapabilirizde hakkımızı koruyabiliriz.

Bayyn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kargo firması değil şubesi kayırıyor gibi görünüyor, ama sizi alakadar eden bir durum göremedim ben, şube memnun gönderen memnun alıcı memnun engellenmediğine göre kargo şirketi açısından da problem yok, siz niye problem ediyorsunuz ? aynı kayırma size yapılsaydı onlar 2x ödeseydi aynı düşünceye sahip olur muydunuz ?
Hocam evet şube kayırıyor ama şube kendisi taşımıyor, tabelasını astığı firmayı temsil ediyor.
Eminim şube de satıcıda memnundur. memnun olmasalar devam etmezler. Ama ticaret kuralları, vergilendirme kanunu vs vs gibi konuların hepsine aykırı bir işleyiş var. Ayrıca aynı durum rekabetide engellemekte.

Konunun belirli kısımlarında aslında belirttim. Biz hakkaniyet sebebiyle bize bu şekilde gelen şubelerin tekliflerini kabul etmiyoruz. Ne yapacaklarsa resmiyette yapsınlar. Gayri resmi bunun gibi durumları kabul etmiyoruz.

Ayrıca yorumunuz beni şaşırttı. Hırsızlık üzerine kurulu bir düzen her zaman düzgün işleyen sistemlere yada çarklara zarar vermektedir. Biz bu durumların hepsine karşıyız ve desteklemiyoruz.