Arkadaşlar merhaba.
Reklam ve sosyal medya işleri yapmaktayım. Eski bir müşterim 2 işletmenin hizmet almak istediğini belirtti.
Ben de dilerseniz dükkanınızda görüşebiliriz diyerek görüşmeye gittim. Reklam hizmeti + grafikere de tasarım başı para veriyorum peşin olarak. Fiyatı uygun tuttum. Fatura da istemediklerini belirttiler. Ay sonunda ödeme yaparız gelir paranı alırsın dediler.
Neyse ay sonu oldu gittim yerlerine birinden ödemeyi aldım diğeri nakitim yok dedi ibana atarım dedi. O gün ibana da atmadı. aradan 2 hafta geçti cam parası şeklinde başkasından ücretin yarısı geldi.
2. aya geçtik ve 21. gün oldu. ilk ayın ücretini ödeyen müşterim memnun sıkıntı yok. ilk ayın yarı parasını ödeyen kişi reklam hesabından çıkardı haber vermeden ve para falan vermeyeceğim dedi. İsteseydim reklam hesabından beni çıkartamayacağı bir hale getirirdim ama yüzyüze 2 kere görüştüğüm adam diye böyle bir hareket beklemedim. Sonra ilk ayın ödemesinin yarısını attı. 2. ayın ücretini ödemem dedi. ilk ay iyi iş yapmıştım dedi. ikinci ay reklam türünü değiştirtti bana iş yapamadım dedi,ilk ayın grafiklerini beğenmemiş son 2 tasarım iyiymiş sadece. para ödemem diyor yani.
Ben de memnun kalmadıysanız 2. aya geçmemeliydiniz dedim. ve 21 günlük ücreti istediğimi söyledim.
Şimdi bu adamın yerine gidip dükkanını ve adamın yüzünü yamultmaya değer mi?
İnsanlar bu kadar mı omurgasız olmuş?
Böyle durumda siz nasıl ilerlersiniz? Çok öfkeli olduğum için buraya da yazmak istedim.
Size borcu olduğuna dair yazışmalar varsa icra başlatırdım sonrasını o uğraşsın dursun