SEBTURKA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazdıklarımdan hareketle eleştiride bulunduğunu nasıl anladınız acaba?
Genelleme yaptım, soru sordum, ve açıklamada bulundum.
Yaptığım yorum içerisinde "ben" İbaresi geçmediği gibi ötekileştirecek ve eleştirecek bir cümle kullanmadım.

Şimdi nasıl oluyorda eleştirdiğimi söylüyorsunuz.

Ama size şunu söyleyebilirim, ben halen yolun başındayım, yoldayım. Halen hamım olgunlaşmadım ama düne göre de olgunum. Bu senden olgunum veya başkasından olgunum demek değil.

Siz ne yaşadınız, size neler yaşattılar, ne söyleyerek size kompleksler yaşattılar bilmiyorum ama benim size karşı bir ön yargım yok, art niyetim yok.

Felsefik kavramlara aşina değilim ama bildiğim şeylerden biri de bakış açısı.

Bir bardak düşünelim ve yarısına kadar su koyalım.

Ve insanlara soralım. Bu bardak ve içindeki şu için ne düşünüyorsunuz diye.

Kimi bardak yarısına kadar şu ile dolu diyecek, kimisi bardağın yarısı boş diyecek, kimisi birileri içmiş bu bardaktan diyecek, kimisi su buharlaşmış olabilir diyecek.

Şimdi ben ne dersem diyeyim sen kendi olgunluğunla cevap vereceksin yazdıklarıma.

Kal sağlıcakla.
"Burada yaratıcıyı adalet, adaletsizlik gibi kavramlarla eleştirenler acaba hangi olgunluk seviyesindeler?"
Arkadaşım bu cümlen bile bir eleştiri cümlesidir ne saçmalıyorsun. Genelleme yapıyor olman eleştiri olmadığı anlamına mı geliyor ?
Kendin diyorsun halen hammın olgunlaşmadım diye sen neye göre karar veriyorsun olgunluk sıfatına onu soruyorum. Verdiğin örnekte bir yanlış yok. Evet herkes kendi olgunluğuna göre yanıtlayacak. Bence diyerek fikrini paylaş fakat olayı GENELE vurduğunda bu fikir değil iddia oluyor. Bilmem olgunluğunla anlayabildin mi