Din mantık işi değildir diyen arkadaşa katılmıyorum. Din kesinnikle mantık işidir. Anlamamanın sebebi ise düz mantıkla bakıyor olmanız. Mesala ben sana ileri seviye fizik öğretmeye kalkasn anlamazsın. Sen anlamadın diye fizik mantıksız mı oldu şimdi. Hayır sadece sen anlamadın. Kuranı Kerim katman katmandır derine indikçe dahada derinlik bulursun.
Demir örneğindeki gibi demirin gökten geldiği keşfedilmeden önce Kuran da yazıyorda zaten. Eğer derinlemesine araştırı ve öğrenirsen mantık olduğunu anlayacaksın. İçinde mantıksızlık olsa bugüne kadar 40 bin defa müslümanların suratlarına vururlardı.
Bugün ateistim diyen pak kalmadı eskiden daha fazlaydı. Çünkü modern bilim bir yaratıcının varlığını kabul ediyor. Eskiden bilimle dinin zıt olduğu algısı yaratılmaya çalışılırdı. Bugün daha aklı selim düşünülünce ters olmadı gayet ortadadır.
Müslüman bir çok bilim adamı filozof vardır. Ama kasıtlı olarak bunlar bize hiç anlatılmadı bu insanların araştırmaları tezleri hiç anlatılmadı. Lisede Karl Max ı görürüken Farabi yi hiç görmedik mesala.
Kaç kişi Farabanin mutluluk formülünü bilir. Ama herkes Nefes alıyorum öyleyse varım. İnsan bir havandır vb dogmaları herkes bilir. Yıllarca yok maymunda geldik, yok mağralarda yaşıyorduk, taş devri vbsaçma sapan şeylerle eğitildik. Bu gün geldiğimiz noktada işin aslının öyle olmadığı gün gibi ortadadır. Sadece göbekli tepe tek başına tüm bunları yalanlıyor.
Kuranı Kerimi anlamak istiyorsan araştırman gerekir. Oturduğun yerden anlayamazssın. Oturduğun yerden ingilizce öğrenemeyeceğin gibi. Çalışıp araştırıp soruşturman gerekir.