siber güvenlik kursu satın aldım ve wifi dersleri için bir adaptöre ihtiyacım var.
bilenler bilir monitor mode vs olması gerkiyor,bende çok hakim değilim henüz.
uygun fiyatlı işimi görecek adaptör önerisi olan varmı?
monitor mode
paket injeection
acces point olması gerekiyormuş. kısacası wifi saldırıları için işimi görecek ürün arıyorum
Size bir fikir vermek istiyorum kurslara boş para vermeyin gpt bir yol haritası oluşturun sibet güvenlik için başlıklar kısaca şöyle olur
1. Bilgisayar temelleri bilgisayar parçaları vb
2 - işletim sistemleri
3- Ağ temelleri
4 siber güvenlik de temel kavramlar vs
5- güvenlik açıkları vs
6- uygulama ve pratik
white hat hacker kursu diye aldığın eğitimlerin çoğu bı aracı kullandirir videoda kullanır geçer adam akıllı bilgi vermez en boş adam bile gidip udemy de egitim satıyor ha bide mdisec web security play listini mutlaka izle ağ temellerini kavrayıp temelde tanım olarak öğrenince bir hackerin gözünden web nasıl çalışır videosunu izle çok iyi anlarsin. Ayrıca wifi adaptörü gereksiz bence evil twin attack olan Man in the middle mi yapacan gereksiz
Kısaca Gpt de olsuturduktan sonra bunlara çalışın aynı zamanda linux kullanımı tool kullanımı belli araçların kullanımı öğrenin ( uzun sürmücek 1-3 haftaya kavrarsin) ve en en en önemlisi siber güvenlik başlıklarına çalışırken mutlaka yanında da bir programlama diline başlıcaksin js olur PHP olur vs vs web için js olmazsa olmaz ztn
Yani gidip eğitimlere para verme sen araştırarak yazarak okuyarak pratik yaparak öğreneceksin geliseceksin.