Yeniceri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1994 senesinde Anadolu Öğretmen Lisesine gittim. Hazırlıkla birlikte 4 yıl okudum. 1998 senesinde sınava girdim. O zamanlar ÖSS ve ÖYS vardı ve inanılmaz zordu. Tercihler de, puanlar açıklanmadan önce yapılıyordu. Birinci pişmanlığım sınava hiç hazırlanmamamdı. İkincisi de tercihleri yaparken kendi isteklerime göre değil, ailemin beklentilerine göre yapmaktı. Bunun sonucunda istemediğim bir bölümü okudum ve okuduğum bölümle alakasız istemediğim bir işte çalışıyorum. Keşke geriye dönme imkanım olsaydı. Fakat emeklilik zamanım geldi artık. Kızımın aynı pişmanlığı yaşamaması için elimden geleni yapacağım.
Vay be hocam, "emeklilik geldi" dediğinize göre benden epey büyüksünüz.
Ben bu sene YKS’ye girdim. Tercih yapmak istemiyorum çünkü puanım çok kötü değil ama içime sinmiyor. TYT puanımla ortalama üniversitelere gidebiliyorum ama bu benim isteğim değil, ailem zorluyor.
Açıkçası ben eğitimden çok, artık çalışma hayatına atılmak istiyorum. Zaten meslek lisesi elektrik bölümü mezunuyum ve bana göre yeterli bir diplomam var.
Ne yapacağımı bilmiyorum.
Hayatımın en kritik dönemindeymişim gibi geliyor. Sanki yanlış bir karar verirsem 2 yılım boşa gidecekmiş gibi hissediyorum.