Aylardır ücretsiz sürümde yer alan Grok 3 modelini kullanıyordum. Akıllı modunu etkinleştirip kodları verip talimatı vermek yetiyordu. Tüm kodu ortalama 200-300 saniye tarayıp adım adım yönlendiriyordu. Bugün bu özelliğin kaldırıldığını, artık sadece hızlı arama yapılabileceğini gördüm.
Bunun üzerine SuperGrok satın aldım ve Grok 4 modeli de etkin haliyle ancak inanılmaz kötü. Örneğin ücretsiz sürümde 3 farklı kod dosyasının içeriğini tek seferde verdiğim zaman hepsi arasında bağlamlar kurup birbiriyle ilişkilerini inceleyip her biri için yapılması gereken değişiklikleri teslim ederdi.
Sözde daha iyi, daha güçlü olduğu iddia edilen Grok 4'te aynı işlemi yürüttüğümde(dediğim gibi aylardır bu şekilde çalışıyorum ve hemen hiç sorun yaşamadım) sadece bir kod dosyası için birkaç satırlık çıktı üretiyor. Verilen kodları 40-50 saniye tarayıp hemen sözde çözümünü üretiyor ama çözümle alakası yok. dosyalar arası bağlam yok, hangisinde hangi ekleme ve çıkarmalar yapılamsı gerektiğine dair veriler yok. Sadece bir dosya için şunu ekle diyip geçiyor.
Grok 3'e geri dönüp aynı sorguyu yürütünce yine daha detaylı, her bir dosya için tek tek açıklama yapıyor şunları ekle, çıkar tarzı. Ancak bunda da Akıllı modu yok, 60-70 saniye düşünüp sonuç üretiyor. Hızlı modunda çalışıyor sadece. Ücretsiz sürümdeki çalışma yapısının, kalitesinin yakınından geçmiyor.
Bu kadar büyük bir fiyasko beklemiyordum. "Aynı çalışma mantığıyla aylardır sorunsuz giderken", ücretli sistemde hemen hiç sonuç alınamıyor. Utanç verici.