hocam kim olursa olsun kimseyi bişey kanıtlamaya veya göstermeye ihtiyacin yok . evet moral bozucu olabilir ama sürekli yaşanan şeylerde sorunu halledemiyorsan yok saymayı öğrenebilmelisin bence . orneğin baban ne tepki verirse versin nasil tahrik ederse etsin sessiz kal işine bak. babanla komple diyalogu kopar demiyorum ama bu konularda sessiz kal ve geç . çünkü sen tepki verdikçe üzerine belli ki daha fazla gelecek. kendi kendini geçindirmeye çalışıyorsan sadece işine odaklan. her ne kadar suan ki ekonomik durum pert olsa da elden geldikçe de kazandıgını elinden tutmaya calis. etrafimda boyle bir çok baba tiplemesi var. aslinda kötü niyetli degiller ama sabit fikirliler. yani ornek olarak su satışından kendileri para kazanmışsa herkesin su satışı yapmasını dusunur. Fikir yobazı da denilebilir. senin yaptigin işleri algılayamadigi ve sabit bir fikre sahip oldugu için herşeyi kötü olarak degerlendirir. Açıklanmaya çalışıldıgında da onun kafasındaki işi yapmadıgınız için her seferinde sizin işi ve sizi kötüler. eğer biraz rahatlamak istiyorsan ya yok sayacaksın ya da babanın sabit fikri ne ise az da olsa ilgileniyormuş gibi yapacaksın. ilgileniyormuş gibi yaparken de asla kendi işini ihmal etmeyeceksin. sizin babanızın saf kötü oldugunu kesinlikle dusunmuyorum . babanızın sabit fikri neyse ona odaklanın biraz. atiyorum kimi cocugu memur olsun ister kimi başka bişey. sizinkinin adamakıllı iş olarak gördüğü şey ne ise bunu tespit edip o yonde calisiyormus gibi gözükün. kurtuluş bana göre yukarıda belirttiğim gibi sadece 2 yöntemde mevcut. ya yok sayacaksınız ya da onun istekleriyle ilgileniyormus gibi yapacaksınız. ilgilenmediginiz zamanda da egosu zarar görünce size sarması normaldir. cogu ebeveynde ben anayım / babayım cocugumun benim dedigimi yapmasi lazım kafası var. cunku kucuklugunde ona hiçbirşey sorulmamış hep bunu yapacaksın denmiş onlarda o yüzden aynısını sizden bekliyor.