Uyuşturucu zararlıdır ama daha önemlisi ona hiç bulaşmamaktır. Bunun için ahlaki değerler sağlıklı bir aile vb.. gerekiyor.
Senin ahlaki değerlerin varsa o kortexe bir şey olmaz. Çünkü ne sosyal medyası nede başak bir şey seni etkileyecek boyutta takılmazssın.
Örnek sosyal medyada Tarihi sohbetler dinliyorsan takip ediyorsan. Bunun sana zararı yok. Reklamı ne kadar iyi işlerse işlesin. Neticede Sohbet videosunu çeken instagram değil. Sohbet videosu içinde beni etkileyecek bir şey olamaz.
Bu neyi takip ettiğinizle alakalı bence. Gerçek hayatta da ynı duurm geçerli. Tabiri caizse sen arka sokaklarda takılırsan ona göre çevren olur ona göre fikrin olur ona göre yaşamın olur. Ama elit mahallede takılırsan da ona göre yaşamın olur.


Tarih boyunca ahlaksızlıklar, sapitmalar, kafayı yemeler vb... çok şeyler olmuştur.
Tarihte zengin insanların artık herşeyi tattıklarına inanıp hayatta alacakz evk kalmadığını düşünüp ölümü tatmak istiyorlardı.
Avrupda bir zaman cadı lara inanıyorlardı ve insanları cadı diye diri diri yakıyorlardı.
Lut kavminin sapıklığını anlatmaya gerek yok.
Firavunun kendini Tanrı ilan etmesi ve bazı insanların ona tanrı olarak tapması.
Bunlar başlıaca bilinen büyük olaylar bunların hiçbirinde sosyal medya yoktu.
Sosyal medyanın etkisi yoktur demiyorum yanlış anlaşılmasın ama sosyal medya sadece bir aracı sadece bir etken.
Ana mesele bu değil bence. Sosyal medyanın hemen öncesine bakarsak aynı tartışmalar televizyon için yapıldı. Daha geriye git sinema için yapıldı. Daha geriye git kitapalr için yapıldı. Ktap okumanın yasak olduğu dönemler oldu (Tabi tüm dünyada değil bazı ülkelerde).
Neye bahane bulursan bul işin başı ahlak. Tüm dijital medyayıda kaldırsan elektriğide kaldırsan aynı şeyler yine yaşanır.