temedha adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ey Resulüm, “Allah’ın nasıl bir varlık olduğunu bize açıkla” diyenlere) De ki: “O Allah, birdir.
(Eşi, dengi, benzeri, şeriki, yardım edicisi, ihtiyaç hissettiği, öncesi, ölmesi, acizliği, eksikliği, bilgi yetersizliği ve beceriksizliği asla bulunmayan tek ve gerçek İlahtır.

sana cevap olarak yazmadım,yazdığını okuyan genç kardeşlerimizin beyni bulanmasın diye yanıt yazdım.
çok büyük delillerle herşey kanıtlanacak olsa,öyleyse yaşama gayemiz olmazdı,
çünkü bu dünya geçici ve biz bu dünyada sadece imtihan için yaşıyoruz
herşeyi bilseydik,Allahı bu dünyada gözümüzle görseydik, imtihanında bir anlamı kalmazdı,
Allah sorgulayın araştırın diyor isteseydik herkesi secde ettirirdik diyor,Allah köle kullar istemiyor,bilinçli inanan kullar istiyor,
bazı şeyleri de, bu yüzden sorguluyoruz, doğruyu gerçeği arıyoruz,ve biz inananlarda hala araştırıp bu neden böyle diye öğrenmeye çalışıyoruz
öğrenmek istediklerinizi inançla araştırırsanız doğru cevapları bulursunuz
işte kardeşim anlatmaya çalıştığım bu. sen inanıyorsun. inanmak tartışılacak bir şey değildir. doğrulanabilir değildir. Ama sen evrene bak nasıl yoktan varoldu dersen inanmayan benim gibi biri için aynı soru tanrı için de mantıklı olur.
Verdiğin örnekler kur'an dan ve bunları hiçbir şekilde doğrulayamıyoruz. sen ise doğru olduğuna inanıyorsun. Ben ise Nisa 34 gibi ayetleri görünce bir yaratıcının "kadını dövün" demesini anlamıyorum. Kur'an'ın doğru olmadığını düşünen birilerine veya soruları olanlara Kur!an dan örnek vermek mantıklı olmuyor.