Öncelikle hayırlı olsun hocam.
Emin evim, sinpaş, fuzul evim gibi sistemlere güvenim tam ve desteklerim de fakat merak ettiğim konu siz neden tercih ettiniz böyle bir sistemi? Size avantajı neydi?
Her yaşadığını detaylı anlatmışsın bu şeffaflık için ayrıca teşekkürler. Fakat bir kaç şey dikkatimi çekti.
10 Ocak'ta siz sisteme girerken sürecin bu şekilde işleyeceği detaylıca söylenmiş miydi?
Temmuz ayına kadar ikametgah, kimlik, fotoğraf gibi bilgileri almayıp yumurta kapıya dayanınca talep etmeleri çok manidar geldi.
Hepsini geçtim adamlar senden kefil istiyor, kefil bulamazsan ne olacak? Ya da buldun diyelim onay vermezlerse ne olacak?
Sen ödemeli geciktirirsen araca ne olacak?
Hepsinden ötesi tüm bu süreçler sonunda karda mısın değil misin?
1) Hocam sistemi tercih etme sebebim kredi faizleri o zaman 800K kredi çeksem 1.500 1.750 geri ödemesi çıkıyordu. Ben bu sistemde temmuza kadar 600K ödedim + 102 TL organizasyon ücreti. Bana temmuz ayında 1.200 olarak geri ödeme yaptılar. Hemde aylık taksitleri tam bana göre idi.
2) Evet daha öncesinde bir kaç arkadaşım girmişti eksik bilgiden dolayı biraz başları ağrımıştı (Eminevimden). Bana herşeyi detaylıca sor dediler. Kesin ödeme tarihi tam ne zaman hepsini sor dediler. Ben anlaşma yaparken imzaladığımız kağıtlara kesin ödeme tarihi 24 temmuz diye yazdırdım hepsine.
3-4) Hocam İlk anlaşma yaparken sadece tc ad soyad aldılar. temmuz ayında ödeme yaklaşınca bütün bilgileri aldılar. Ben senet olayını bilmiyordum onu da o belgeleri hazırlarken öğrendim. Sadece kefil olayını biliyordum. Kefil için de bana sigortalı çalışan olsun yeterli denildi. Annemde hem emekli hem Çalışan olduğundan sorun olmadı. Zaten kefilden 6 aylık sigorta dökümünü ve maaş bordrosunu istediler. Sonrasın da senetlere imza attık.
5) Aracı almadan önce ödemeyi geciktirirsem teslim tarihi 1 ay ileri atıyor. ama muhtemeln şu anda geciktirirsem faiz uygulanır sonrasın da avukat yoluna gidilir zaten araç üzerinde sinpaşın koymuş olduğu rehin var.
6) Tüm süreçte şu anda kardayım hocam. Faiz ödemedim sadece 102bin tl bir ödeme oldu bankadan çekseydim muhtemelen 500bin+ faiz ödüyor olacaktım. Ama şöyle de bir durum var benim araba alacağım gün elektrikli araç ötv'si %15'ten %25'e çıkartıldı karşı taraf iptal etseydi satmıyorum deseydi o zaman cebimden 150-200 K daha para çıkacaktı.