Selamlar,
Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı üzerinden araç aldım. Belki almak isteyen ya da süreci merak edenler vardır diye yaşadıklarımı anlatmak istedim.

10 Ocak 2025 tarihinde Sinpaş Yapı Tasarruf ofisine gidip kampanyaları öğrendim. Daha sonra Eminevim, Fuzulevim ve Katılımevim gibi diğer firmalarla karşılaştırdım. Bunların arasında bana en uygun olan Sinpaş oldu.
Sinpaş’ta toplam 1.200.000 TL tutarında, 24 Temmuz 2025 kesin teslimli bir finansmana katıldım. 102.000 TL organizasyon ücreti ödedim. 360.000 TL de ön ödeme yaptım. Ocak ayından Temmuz'a kadar aylık 35.000 TL, Temmuz’dan Ekim 2026’ya kadar ise aylık 40.000 TL ödeme planım var.

Şimdi gelelim en önemli noktaya: Müşteri temsilcisi. Temsilciniz bilgili ve ilgili olursa süreçte sorun yaşama ihtimaliniz neredeyse sıfır.

1 Temmuz’da şubeye giderek “Teslimat sürecim yaklaşıyor, nasıl ilerleyecek?” diye sordum. Bana 1-10 Temmuz arasında evrak hazırlama süreci olduğunu söylediler. Gerekli belgelerin yazılı olduğu bir liste verdiler. Belgeleri (ikametgâh, kimlik fotokopisi vb.) 1 gün içinde tamamladım.
Belgeleri teslim ettikten sonra kefil istediler, annem kefil oldu. Onun belgelerini de hızlıca tamamladık ve hepsini onaya gönderdiler. Bir gün sonra onay geldi ve senetleri imzalamamız için çağırdılar.
Annemle birlikte gidip senetleri imzaladık, ardından senetler tekrar onaya gönderildi. Ertesi gün senet onayı da geldi.
Senet onayından sonra, artık araç bakmaya başlayabileceğim söylendi. (Burada önemli bir detay: Aracınızı ne kadar erken bulursanız bulun, Sinpaş ödemeyi her ayın 20-30’u arasındaki ilk Perşembe günü, saat 16:00-17:30 arasında yapıyor. Yani araç bulunsa da bu tarihe kadar beklemek gerekiyor.)

Ben MG4 Comfort elektrikli araç düşünüyordum. Sahibinden.com’da gezerken bir ilan gördüm, hemen iletişime geçtim. İlk başta Sinpaş’a sıcak bakmadılar, sonra bana bir numara verip “Ailemle görüşün” dediler.
Numarayı aradım, durumu detaylıca anlattım. İsterlerse Sinpaş şubesine gidip sorabileceklerini söyledim. Konuştuğum kişi ertesi gün Sinpaş’a gidip noterden bilgi almış ve bana olumlu dönüş yaptı.

13 Temmuz Pazar günü araca bakmaya gittik. Tanıştık, sohbet ettik, durumu bir kez daha anlattım. Aracı beğendik, sorunsuzdu. Fotoğraflarını çektim, ruhsat bilgilerini aldım ve 15 Temmuz'un resmi tatil olması nedeniyle 16 Temmuz Çarşamba günü aracı onaya gönderdik. Onay da aynı gün geldi.

Onay sonrası karşı tarafın adı-soyadı ve IBAN bilgileri alındı. Sinpaş, karşı taraf adına ödeme taahhütnamesi hazırladı: “Paranız Sinpaş’ta, ödemeniz yapılacak” şeklinde.
Taahhütnameyi gönderdikten sonra tekrar karşı tarafı arayıp, aklında bir soru varsa istediği Sinpaş şubesinden bilgi alabileceğini söyledim. Sağ olsunlar, bize güvendiler.

Burada en önemli konu: Güven. Gerçekten karşı tarafla çok iyi anlaştık, çok sıcakkanlı ve misafirperver insanlardı. Buradan tekrar teşekkür ederim.

Ve geldik 24 Temmuz’a, yani dünkü güne… Çarşamba gününden arayıp Perşembe sabahı 09:00’da buluştuk. Hemen ekspertiz yaptırdık, araç temiz çıktı. Ekspertiz raporunu müşteri temsilcisine gönderdik, ardından kasko ve sigorta yaptırmamız istendi. Onları da halledip notere geçtik.

Noterde kimliklerimizi verdik, işlemleri başlattık. Güvenli ödeme kullanılmayacağı için 1000 TL’lik sembolik bir güvenli ödeme gösterildi. Satış gerçekleşti, ruhsatı hemen müşteri temsilcisine gönderdim.
Yaklaşık 1 saat sonra aracın üzerine Sinpaş rehin koydu. O sırada biz de yemek yedik ve ödemeyi bekledik. 16:00’dan sonra ödeme gelebileceği söylendi. 17:00 gibi karşı tarafın hesabına ödeme yattı. O an herkes öyle bir rahatladı ki anlatamam! Günün sonunda karşı tarafla helalleşip evlerimize döndük.

Arkadaşlar benim sürecim bu şekildeydi. En önemli konu karşılıklı güven. Biz aracı görmeye gittiğimizde “Bu insanlar düzgün, güvenilir, arabayı bunlara satalım” dediler. Karşılıklı şeffaf iletişim süreci çok kolaylaştırıyor.
Ben 24 Temmuz günü acaba bir sorun çıkar mı, satış gerçekleşmezse ne yaparım diye inanılmaz stresliydim. Noterde satış üzerime geçene kadar içim içimi yedi.