temedha adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam bunlar nasıl cümleler ? ihtiyacın varsa inan, yoksa inanma
bilinçlimi yapıyorsunuz bunu ? inanmak zorunda değilsin ne demek,Allah emretmiş Allah Yol gösterici peygamberler Kitaplar göndermiş,ihtiyacın varsa inan olurmu,yaşama gayemiz imtihan olmak yani inanç
Neden insanlara yanlış fikirler veriyorsunuz,yarın kıyamette karşına çıkar,ihtiyacın varsa inan dedi benimde ihtiyacım yoktu inanmadım diye,hem kendini hem başkalarını yakma
Ben kimseyi inançtan uzaklaştırmaya çalışmadım. Sadece herkesin inanç süreci farklıdır dedim. Bazı insanlar için bu bir ihtiyaçtan doğar, bazıları ise farklı yollarla anlam arar. Zaten bu da Allah’ın bize verdiği irade özgürlüğüdür. Ben kimseye “inanma” demedim, sadece “zorunlu hissetmiyorsan inanç kendiliğinden gelmez” dedim. Farklı düşünmek sapkınlık değil, insan olmaktır.

Unutmayalım ki iman etmek, bir robot gibi emir alıp uygulamak değil; hissederek, sorgulayarak, içten gelen bir yönelişle olur. Kuran’da bile "Dinde zorlama yoktur" denmesi boşuna değil.

İnancı yaymak isteyen biri bile, insanlara zorunluluk değil anlam sunarak yaklaşmalı. Çünkü gerçek inanç, özgürlükle yapılan tercihtir; korkuyla, tehditle veya baskıyla gelen değil.

Ben kimseye yol göstermeye çalışmadım, sadece herkesin yolunu kendi vicdanıyla bulabileceğini söyledim.