Jailer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
'''Yani biz bir hiçiz düşüncesi var ölümden sonrası yok bilinç kapanıyor ve herşey bittiyor düşüncesi var.''' Bu düşünceye sahipsen korkman gereken hiç bir şey yok . Çünkü senin de dediğin gibi ölü olacaksın , sonrası zaten seni ilgilendirmiyor korkacağın bir şey olmuyor, bu yüzden o gün gelene kadar yaşayabileceğin en güzel şekilde yaşamaya bak, hayatı kıymetli kılan bu . Ergenlik dönemlerimde çok sorguladım , sorguladıkça Dini düşüncelerden uzaklaştım , ama zamanla bunun sonunun olmadığını farkettim . Hayatta neyi sorgularsan zaten bir eksiklik bir zarar bir saçmalığa ulaşabiliyorsun . Zaten sorgu budur bir açık aramaktır , kendi mantığının yettiği kadarıyla da her şeyde bir açık bulabilirsin. Bende zamanla sorgulamayı bıraktım , inanmak bana bir şey kaybettirmeyecekti . Sonrasında inanmaya alıştım . Zaten 1000 lerce yıl öncede insanlar anlam vermediği , korktuğu şeyleri tanrılaştırırdı. yıldırım düşer gökteki kızdı sanar Yıldırım tanrısı diye birşey uydururdu , deprem olunca başka bir şey , Tüm insanlık her zaman bir şeye inanmayı seçer buna ihtiyaç duyar , inanç bir bakıma hayata tutunmayı sağlar, inancını kaybetmek hiçliğe ve bilinmezliğe sürükler. sende kendini bu yolda bulmuşsun , fazla sorgulamayı düşünmeyi bırak , aklını başka şeylere hobilere , arkadaşlarına , kız arkadaşına varsa işine yönlendir.
**Tüm insanlık her zaman bir şeye inanmayı seçer ** Bu cümleyi okuduktan sonra aklıma Detroit Become Human oyunu geldi. Oyunda humanoid ( insansı ) robotlar var. Bu robotlar bilinç kazanıyor ve onlar bile rA9 adını verdikleri bir tanrıyı kendi içlerinde oluşturuyorlar. Böyle bir inanç geliştiriyorlar. Robot? Bir demir yığını bile bir inanç geliştiriyor. Çok garip gelmişti.