Terin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Önceden deistim, şimdi ise atesit hatta atesit bile değilim. Yani önceden dinlerin insan ürünü olduğunu evreni ise bir yaratıcı yaratmış ve öylece bırakmış diyordum şimdi ise yoktan varlığa yaratmak ve tanrı kavramı insanin kendini kandırmak için uydurduğu ve zamanla atalarımızda bize işlenen düşüncüler olduğunu düşüyorum. Yani biz bir hiçiz düşüncesi var ölümden sonrası yok bilinç kapanıyor ve herşey bittiyor düşüncesi var. Ve bu düşünce beni bittiyor. Bu işleri çok düşünme diyenleriniz çıkabilir ama elimde değil yıllardır böyleyim. Ve bu düşüncelerimi durduramıyorum.

Lütfen önceden atesit olupta sonradan müslüman veya farklı bir dine geçen varsa geçme sebebini kaynakları paylaşabilir mi? Çünkü bu düşünce beni delirti sonum çok kötü bitecek.
Akıllı başında bir insan bu işleri düşünme demez çünkü biz insanız , bizi diğer canlılardan farklı kılan özelliğimiz bu düşünmek. Ateist veya dini sonradan bulan birisin degilim.Musluman doğdum müslüman yasiyorum.Konunuza yazma amacım şu, son 5 yıldır diyebilirim farklı dallarda okuyup izleme öğrenme alışkanlığım başladı.Kuantum fiziği , uzay, insan gelişimi , bilimsel çalışmalar, bilim adamları hayat hikayeleri vs. Bunları araştırdıkça ne öğrendim biliyormusunuz ? Şans eseri evrenin oluşma ihtimalinin olmasinin mümkün olmadığı.Bilim insanlarının çoğu ateist olarak bilinir, bana çok saçma geliyor.Bu kadar ince hesaplari benden daha detaylı gorupte bir yaraticinin olmama olasılığını nasıl dusunebilirler.
Sana tavsiyem evrenin başlangıcından bu zamana kadar geçen olayları , özellikle kuantum fiziğini ve uzayı anlamaya calisman , belki aylar alır ama sonunda benimle aynı fikirde olacağını düşünüyorum.
Din bir fizik olayı değildir kanıt sunamazsin, din bir inançtır.İnanirsan gözün görmek istediklerini sana gösterecektir.