Terin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Önceden deistim, şimdi ise atesit hatta atesit bile değilim. Yani önceden dinlerin insan ürünü olduğunu evreni ise bir yaratıcı yaratmış ve öylece bırakmış diyordum şimdi ise yoktan varlığa yaratmak ve tanrı kavramı insanin kendini kandırmak için uydurduğu ve zamanla atalarımızda bize işlenen düşüncüler olduğunu düşüyorum. Yani biz bir hiçiz düşüncesi var ölümden sonrası yok bilinç kapanıyor ve herşey bittiyor düşüncesi var. Ve bu düşünce beni bittiyor. Bu işleri çok düşünme diyenleriniz çıkabilir ama elimde değil yıllardır böyleyim. Ve bu düşüncelerimi durduramıyorum.

Lütfen önceden atesit olupta sonradan müslüman veya farklı bir dine geçen varsa geçme sebebini kaynakları paylaşabilir mi? Çünkü bu düşünce beni delirti sonum çok kötü bitecek.
Kendini yalnız hissettiğini görüyorum ama bu sorgulama sürecin senin içindeki hakikati arayan bir yönün olduğunu gösteriyor. Bu boşluk hissi yoktan var olmak fikrinin seni çökertmesi aslında bir işaret olabilir mi??? Ruhun anlam arıyor, bu evrende amaç arıyor. Ve bu da seni diğer canlılardan ayıran en önemli özelliğin bunu hiç düşündün mü?
Bazı insanlar gözü gördüğü şeylere inanır, gözünün görmediği şeylere inanmak ona yaratılışın altındaki büyük manayı anlayamaz.

MESELA?
Firavun u düşün. Hz. Musa denizi ikiye böldüğü vakit firavun ne demiştir? " Hz. Musa bende senin inandığın şeye inanıyorum" Yani aslında gözüyle gördüğü şey denizin ortadan ikiye ayrılması ve hala neye inanacağını bilmediği için "Hz. Musa'nın inandığına" diye bir cümle kuruyor. İşte senin de bu soruyu kendine sorman lazım. Korkunca Allah'ım yardım et kelimesi dilinde yer etmiştir fakat kendiyle çelişen bir cümle kurmak sana da bir şeylerin gerçekten var olduğunu lakin bunu gözünle değil kalp gözünle maneviyatınla hissetmen gerektiğini gösterir.

(Allah) Tanrı yoksa, iyilik neden iyi?
Ölüm neden acıtır?
Adalet neden içimizde var?
Varlık neden var?
Yokluk neden yok?

Belki de sorunun özü Allah'ı inkâr etmek değil, O’nu yanlış yerde aramaktır. Dinleri insanlar uydurduysa, bu kadar tutarlılığı, ahlaki temeli, içsel derinliği nereden geldiğini hiç düşündün mü??

Bugüne kadar ateist olup sonra Müslüman olan binlerce insan var. Şu soruyu sormuşlar: “Yoktan varlık olabilir mi?” Fizik bile "Hiçbir şeyden hiçbir şey çıkmaz.” derken senin zihnin sana ne diyor? bu sorunun cevabını verebiliyor musun?

Kendine bu soruları sormanı istiyorum, cevaplarını samimi bir şekilde ararsan, Allah seni o cevaba götürecektir.

Sonra kelime-i şehadet getirerek geçmiş hatalarını ve gelecekti hayatını şekillendirebilirsin.

"Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü"