'''Yani biz bir hiçiz düşüncesi var ölümden sonrası yok bilinç kapanıyor ve herşey bittiyor düşüncesi var.''' Bu düşünceye sahipsen korkman gereken hiç bir şey yok . Çünkü senin de dediğin gibi ölü olacaksın , sonrası zaten seni ilgilendirmiyor korkacağın bir şey olmuyor, bu yüzden o gün gelene kadar yaşayabileceğin en güzel şekilde yaşamaya bak, hayatı kıymetli kılan bu . Ergenlik dönemlerimde çok sorguladım , sorguladıkça Dini düşüncelerden uzaklaştım , ama zamanla bunun sonunun olmadığını farkettim . Hayatta neyi sorgularsan zaten bir eksiklik bir zarar bir saçmalığa ulaşabiliyorsun . Zaten sorgu budur bir açık aramaktır , kendi mantığının yettiği kadarıyla da her şeyde bir açık bulabilirsin. Bende zamanla sorgulamayı bıraktım , inanmak bana bir şey kaybettirmeyecekti . Sonrasında inanmaya alıştım . Zaten 1000 lerce yıl öncede insanlar anlam vermediği , korktuğu şeyleri tanrılaştırırdı. yıldırım düşer gökteki kızdı sanar Yıldırım tanrısı diye birşey uydururdu , deprem olunca başka bir şey , Tüm insanlık her zaman bir şeye inanmayı seçer buna ihtiyaç duyar , inanç bir bakıma hayata tutunmayı sağlar, inancını kaybetmek hiçliğe ve bilinmezliğe sürükler. sende kendini bu yolda bulmuşsun , fazla sorgulamayı düşünmeyi bırak , aklını başka şeylere hobilere , arkadaşlarına , kız arkadaşına varsa işine yönlendir.