Önceden deistim, şimdi ise atesit hatta atesit bile değilim. Yani önceden dinlerin insan ürünü olduğunu evreni ise bir yaratıcı yaratmış ve öylece bırakmış diyordum şimdi ise yoktan varlığa yaratmak ve tanrı kavramı insanin kendini kandırmak için uydurduğu ve zamanla atalarımızda bize işlenen düşüncüler olduğunu düşüyorum. Yani biz bir hiçiz düşüncesi var ölümden sonrası yok bilinç kapanıyor ve herşey bittiyor düşüncesi var. Ve bu düşünce beni bittiyor. Bu işleri çok düşünme diyenleriniz çıkabilir ama elimde değil yıllardır böyleyim. Ve bu düşüncelerimi durduramıyorum.
Lütfen önceden atesit olupta sonradan müslüman veya farklı bir dine geçen varsa geçme sebebini kaynakları paylaşabilir mi? Çünkü bu düşünce beni delirti sonum çok kötü bitecek.
Bilimsel keşiflerin Kuran'ı Kerim ile bu kadar uyuşması bile Yaratıcı'ya ve İslam dinine inanmanıza yeterli olması gerekir. Kuran'ı Kerim'in bugüne kadar yanlışı bulunamadı. Sadece bilime uygun ayetleri bile araştırsanız hem yaratıcıya hem de islam dinine inanırdınız. Aşağıda örnek ayetler var.
BİG BANG (BÜYÜK PATLAMA) TEORİSİNE DELİL OLAN AYET:
"Kafirlerin görmeleri gerekmez mi gökler ve yer bütün halinde iken patlattık ve her canlı şeyi sudan yarattık; hâlâ inanmayacaklar mı?" Enbiyâ Suresi 30. Ayet
EVRENİN GENİŞLEME TEORİSİNE DELİL OLAN AYET:
"Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz biz genişletmekteyiz." Zâriyât Suresi 47. Ayet
GÜNEŞİN VE AYIN YÖRÜNGELERİ İLE İLGİLİ AYET:
Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzmektedir. Yâsin Sûresi 40. Ayet
DENİZLERİN KARIŞMAMASI İLE İLGİLİ AYET:
Biri tatlı ve susuzluğu giderici, diğeri tuzlu ve acı olan iki denizi karışacak şekilde salıveren ve ikisi arasına bir engel, aşılmaz bir perde koyan O’dur. Furkân Suresi - 53 . Ayet