WillyWonka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam şimdi bak, iyi güzel yazmışsın ama ben de birkaç şey söyleyeyim müsaadenle.
Hani diyorsun ya “organlar bu kadar kusursuz kendiliğinden olamaz” diye…
Ya benim dizim 22 yaşımda ağrımaya başladı, belim tutmuyor, apandis patlasa ölüm riski var,
yemek borusu yutakla kesişiyor, nefes alırken yanlışlıkla yemek kaçırıyoruz boğuluyoruz…
Bu tasarımı yapan varsa, biraz da güncelleme getirseydi keşke. iOS değil, insan vücudu be.

“Suya muhtacız, suyu kim düşündü?” kısmına da gelelim.
Hocam, hayat zaten suyun olduğu yerde başlamış. Biz suya göre şekillenmişiz.
Yani olay şu: “su varsa hayat olur”, yoksa zaten olmuyorsun, şekil bile alamıyorsun.
Su bize göre yaratılmadı, biz suyun dibinden çıktık, kuruyana kadar uğraştık zaten.
Çamurdan yaratıldık diyorsunuz, çamur da su + toprak zaten, denk geldi işte. 😅

124 bin peygamber konusuna gelelim.
Diyorsun ki “1000 tanesi yalan söylemiş olsun, hepsi mi yalan söylemiş olabilir?”
Valla, 8 milyar insanın çoğu hala fal baktırıyor, burçlara inanıyor,
herkesin ortaklaştığı şeyler doğru olacaksa, hâlâ düz dünya savunuluyor, o zaman napalım?
Çokluk = doğruluk olsaydı, orta çağda cadı avlayanlar da haklıydı...

Kerem Önder Hoca önerine de teşekkür ederim.
Ben de sana Richard Dawkins, Carl Sagan, Neil deGrasse Tyson önereyim.
Sen Kerem’den bakarsın, ben Carl’dan.
Aynı gökyüzüne farklı dürbünlerle bakıyoruz belki ama yıldızlar hep orda zaten. 🌌

Son olarak da şunu diyeyim:
Ateist olmak, Allah’a düşmanlık değil. Sadece ikna olmamış olmak.
İnanç başka, karakter başka. İnanan da iyi olabilir, inanmayan da.
O yüzden kalp karardı aydınlandı değil, önemli olan kafa çalışıyor mu? 😎
Hepimizde birşeyler rahatsızlıklar var hocam,Nedeni,hani bu dünyada sadece imtihan için yaşıyoruz ya,senin imtihanında o demekki
Başka birininde imtihanı gözlerinin görmeyişi,başka birininde yürüyemeyişi,yani herkes bu dünyada farklı şekillerde imtihandan geçiyor
Hatta Allah diyorki Bazen mallarınızla bazen canlarınızla sizi imtihan ederiz diyor,
ayrıcada bu dünyada birisi denizde güneşlenirken, biriside fırında çalışıyorsa mutlaka diğer tarafta karşılığ mükafatı var
eğer rahatsızlıkların varsa bu bir imtihan vesilendir senin

) suyu örnek verdim.
Mesela hepimizin ellerimizdeki çizgiler farklı,hepimizdeki gözler kaşlar kulaklar aynı ama kimse kimseye benzemez,bunlar kendilinden olacak şeyler değil.
Allah size akıl verdim düşünün diye öyleyse düşünmezmisiniz diyor

evet bir çok insan fal baktıryor,hatta baktırdığı fal çıkarki,Allahın imtihanıdır,faldan olduğunu sanarsa imanı zayıf demektir
çokluk doğruluk değil doğru söylüyorsun,ama konu Allahın gönderdiği Peygamber sayısı,ne yapacak mesela inanman için 8 milyar kul yaratmışsa 8 milyarda peygambermi gelseydi

Ateist olmak Allaha inanmamaktır,düşman olmak ayrı bir konu dimi düşman olmamak değildir demişsin ,evet tamda işin aslı bu olmalı,ama ne hikmetse
ateistler özellikle x gibi soyal medyada 7 24 Allaha Peygamberimize ve Kurana küfür hakaret etmekle ömrünü geçiriyor
oysaki inanmıyorsun dimi ,ne işin var niçin küfür edip ömrünü düşman olmakla geçiriyorsun,
anladığım kadarıyla sen düşmanlık etmiyor ama inanmıyorsun

Son olarak ısrarla sanada Kerem önder hocayı youtbede kanalını bulup izlemeni tavsiye ediyorum
Sorun şuki bir insanın Allaha inanmaması bizi zerre ilgilendirmez,ama
Allah diyorki davet edin onlara islamı anlatın,Kıyameti anlatın yeniden dirileceğinizi anlatın tebliğ edin diyor yani
oyüzden Müslümanlar Allah hidayet versin dileklerinde bulunur davet eder.
Allah sanada hidayet versin,inanan mı haklı, inanmayan mı haklı,bu bir film dizi kıyaslaması değil,Bir yaratıcı var ve sonsuz bir hayatımız var.
Mesela inandığımız halde bizde hala sorguluyoruz,anlayamadığımız yerler var çünkü Allah diyorki, istesek herkesi secde ettirirdik ama Allah zombi kullar istemiyor,araştırmamızı bilinçli inanmamızı istiyor
o yüzdende bazı sorgulayacağımız seçenekler bırakmış diye düşünüyorum,
inan diyorum ben inanmayan bir insan görünce ona kızıyorum çünkü onun için üzülüyorum
hadi Allah hidayet versin ) ve Kerem önder hocanın videoları izlerseniz ön yargısız öğrenmek için izleyin