"Bunu yazman, içini dökmen bile çok değerli. Gerçekten kolay şeyler yaşamadığın belli ve düşüncelerinin seni ne kadar yorduğunu anlıyorum. Böyle sorgulamalar yaşamak, hele ki varoluş gibi derin konularda düşünmek, birçok insanın hayatında bir noktada karşılaştığı bir durum. Ama kimileri bunu yüksek sesle dile getirmeye çekinir. Sen cesurca yazmışsın, bu bile başlı başına kıymetli.
İnan bana, senin gibi düşünen ama sonra farklı yollar bulan insanlar da var. Kimisi bir kitapta, kimisi bir olayda, kimisi bir sohbette bambaşka kapılar aralamış. Örneğin, önceden ateist olup sonra Müslüman olan insanların videoları, yazıları var. Hangi soruların peşinden gittiklerini, hangi cevaplarla ikna olduklarını açık açık anlatıyorlar. İstersen bakabilirsin.
Ama öncelikle, kendine çok yüklenmemeni tavsiye ederim. 'Bu düşünceler beni bitiriyor' dediğinde, bir dost olarak sana şunu söylemek isterim: Sen düşüncelerin değilsin. İçinde kopan fırtınalara rağmen hâlâ arayan, merak eden, dürüst kalabilen birisin. Bu büyük bir erdem. Ve unutma, hiçbir şeyin “sonun” olması gerekmiyor. Şu anda yaşadıkların bir durak, belki de seni daha güçlü ve daha bilinçli bir yolculuğa çıkaracak.
Sen bu dünyada tek başına değilsin. Çok kıymetlisin. Gerçekten."