sene 2000 ler den önce erzincan başbağlar da yukarı dağa cıkdık sabhaın 6 sında tunceli ovacık tarafına doğru yürüdük sırt çantaları en az 30 kg g3 mermiler vsvs yük ağır ng3 ler var onların muhimmatını taşıyanlar var onların işi daha da zor akşam hava kararmasına yakın bir tepenın başında geceleyeceğiz her yer taş zaten mavzı kurduk her meziye 3-4 kişi giriyoruz her jez sırayla mevzide nöbet tutacak ama yorgunlukdan gözümüzü açamıyoruz işde sırası gelen kafasına göre yanındakıni kaldırıyor nöbet sende diyor öbürkü he tamam nöbet bende deyip uyumaya devam ediyor uyanan da zaten taşa kafasını koyduğundan boynu falan ağrıyıp uyanıyor. gece nın saat kaçı bilmıyorum ama yanımdaki aarkadaş dürttü nöbet sende dedi gözümü açmadan he tamam dedim.. saat kac nöbeti kime devreedem hiç bir fikrim yok.. neyse zaten uyuyorum lan bi ara bi ses duydum mevzinin önünde hır hır hır gibilerinden gözümü açdım 1 metre falan ilerimde iki çift göz g3 almam la sıkmaya başlamam bir oldu arkasından varya bütün bölük herkez seıkıyor ama kım nereye sıkdığını biklmıyor sabaha kadar neyse hava aydınlandı hala daha mevzilerden cıkamıyoz bakdık ortalık sakın neyse benim 15 20 metrte önümde koça bi domuz ben domuzu görüp sıkmışım hayavan 8-10 mermi yemiş ama yıne de 15 20 metre gidmiş...Neyse bunun gibi ne anılar var vakit buldukça yazarım...