Hocam mesele şu ki eğer sistemi SaaS ve API ile çalışacak halde tasarlayacaksak lisans kontrolü dert değil. Dediğiniz gibi Cache yapabiliriz. Fakat diğer güvenlik kontrolleri? Güvenlik ile ilgili şeyler cachelenirse çok sıkıntı oluşturur. Açık oluşturur. Pakette Firewall, rol sistemi, gelişmiş ve gerçek zamanlı oturum yönetimi gibi işlevler var. Bu istekleri birleştirip batch etmek de mümkün değil. Hepsi ayrı istek yapılmalı.
Bilemedim gerçekten de :/
hocam paketiniz tam olarak ne işe yarıyor bilmiyorum ama laravelde Api saas projesi olduğunu varsayalım ve müşteriniz doğrudan sizin saas projenizde gelip işlemleri sağlıyor ve siz bu işlemleri bir rota grubu içerisinde yapıyorsunuz diyelim yada tüm kritik fonksiyonların rotalarını bir group olarak laravelde topladınız ve bu gruba bir middleware tanımladınız buda lisans kontrolünüz yapacağınız şey günlük 1 kez lisans kontrolü sonrasında her gerçek kontrolde cache yada DBdeki müşterinizin bir ID'sinden key'inden yakaladınız lisanssız oldu kontrolden geçemedi tüm rota grubunda middleware ile lisanssızlara işlemleri sağlattırmayacaksınız keseceksiniz tüm işlemlere olan iznini bunuda aynı şekilde middleware ile yapabilirsiniz. Burada işi zorlaştıran nedir anlamadım fileslar sizde DB sizde herşey sizde bu kurguyu kurup tüm yetki ve erişimleri istediğiniz gibi kısıtlayıp at koşturabilirsiniz.