İnsanlar hata yapacak, o hatalar karakterini oluşturacak. Gençlik yıllarım zor ve tehlikeli geçti. Tek bir ilgi alanım vardı bilgisayar. Bilgisayar bölümü okumak istedim ailem izin dahi vermedi. Sonuç 2003 yıllarında bol bol bilgisayarcı dükkanı ziyaretleri 3-5 deneme yanılma ile birazda öğretmek isteyen bir abi yardımı ile kendime yetecek seviyeye geldim. 2021 de kamudan iftira ile atıldım ve 15 yıl görüşmediğim bana o bilgisayar öğretmek isteyen abi ile tekrar yollar kesişti. Asgari ücretinde yarısına tekrar o bilgisayarcı abinin yazılım şirketinde çalışmaya başladım. Kimi için kullanılmak olarak görünen şey benim için 15 yıl boyunca at gözlüğü taktığım kamu sektöründen, özele geçişte ki ilk adım oldu. Piyasa da yapabileceğim işi görmemi sağladı. Çevresi sayesinde bu sektörde çevrem oldu vs.
Yani bazen kullanılıyor gibi göründüğünüz noktalardan dahi ders çıkartmak önemlidir. Evet insan kendine yaslanmalı. Birilerinden medet umarım hayat geçmiyor ama, o abilerde hayatımızın elbet belli zamanlarında bulunacak. Mühim olan nasıl karakterde bir insan olmak istediğiniz.