Reis10 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam memurum mallar arkadaşın üzerine aylardır oyalıyor
Hocam, geçen ayki konuda da kriptoda battığınızı söylemiştiniz.

Bunu sizi yargılamak için söylemiyorum, ama kripto, özellikle kaldıraçlı işlemler, bir nevi kumardır. Kaybettikçe hırs yapıp kendini sıfırlamak istersin, çünkü daha önce kolayca kazandığın rakamlar aklına gelir. Türkiye’de binlerce insan kumar ve kripto yüzünden sizin durumunuza düştü, ama emin olun, hepsi bir şekilde toparladı. Benzer durumları yaşadığım için ruh halinizi az çok anlayabiliyorum. İnanın, birkaç ay sonra bunların hepsi geride kalacak.
Borç aldığınız kişilere karşı dürüst olmanız harika, ama ödeyemiyorsanız, ödemiyorsunuz hocam. İtibarınız, gururunuz ailenizden daha mı değerli? O psikoloji insanı yalana sürükleyebilir, ama lütfen ailenize ve çevrenize karşı dürüst olun. Bir maaş planı yapın; banka haczi ve aile giderlerinden arta kalanı hesaplayın. Elden borç aldığınız kişilere durumunuzu açıkça, eksiksiz anlatın ve taksitle ödeme teklif edin. Net bir tarih verin ve bu tarihe sadık kalın. Böylece kendinizi baskı altında hissetmez, borçları azar azar ödersiniz. Bu, psikolojinizi rahatlatır ve daha mantıklı kararlar almanızı sağlar. Meblağ küçük değil, ama borçları bitirmeniz 2-3 yıl sürse ne olur? Elbet sıfıra çıkarsınız ve hepsi mazide kalır. Eğer borçların tamamı kriptodan kaynaklanıyorsa, sakın kriptoyla geri kazanmaya çalışmayın. Ne varsa satın, çıkın ve asla tekrar para yatırmayın. Ek iş yaparsanız borçları çok daha hızlı ödersiniz. Şu anki psikolojiniz çok zor, biliyorum, ama Allah’ın izniyle her şey geride kalacak. Zaman hızlı geçiyor. Ek iş yapıp borçları taksitlendirirseniz, birkaç yıl içinde rahat bir nefes almış olursunuz.