Ödeme altyapısı ile aralarındaki anlaşmayı bilemezsiniz, sizin dediğiniz direk ikas sanki satışlar üzerinden ekstra komisyon alıyormuş gibi oluyor. Sizin dediğiniz gibi düşünürseniz tüm ödeme altyapıları sizin cironuza ortak oluyor. Yaklaşık olarak 15 tane ikas paketi kurdum sizin dediğiniz gibi bir durum ile karşılaşmadım. Ödeme altyapısı elbetteki komisyon alacak, sonuç olarak hayır kurumu değil.
Burada ödeme altyapısının komisyon almasıyla alakalı bir sıkıntı yok. Sıkıntı, ödeme altyapısı müşteriye örnek olarak %1.5 ilettikten sonra müşterinin ikas altyapısı kullandığını öğrenince %1.5'tan yardımcı olamayacaklarını, İkasta yer alan paketteki komisyon oranından yardımcı olabileceklerini söylemeleri. Örnek olarak %1.5 alan müşteri İkas'ın en yüksek paketi olan Premium (Scale Plus'tan da yüksek olan paket) paketi kullansa bile minimum %2.99'dan yararlanabilecek. Peki, %1.5 iken neden İkas kullanıyor diye %2.99'a yükseliyor komisyon oranı? Artan yüzdelik komisyonu ödeme altyapı sağlayıcısı almayacağına göre.
Kurulum yaptığınız müşterilerinizi bilmiyorum ancak müşterilerimizde yaşadığımız bir durum. İkas'ın anlaşmalı olduğu bir ödeme altyapısı ile iletişime geçerek, uygun bir komisyon aldıktan sonra (örnek olarak pakette %3.59 ise siz %3 olarak düşünün) İkas'ta ilgili paketi kullandığınızı belirtin ve sonrasında komisyon oranının artışını izleyin.
Eğer bir E-Ticaret altyapısı müşterisine %X'den başlayan oranlarla sanal pos imkanı ya da belirli ödeme altyapılarıyla çalışma zorunluluğu tutuyorsa bilin ki müşterisinin cirosundan kazanç sağlıyordur.